La CUP demana a Artur Mas que passi a l’acció i deixi d’estendre la mà a Espanya

MASI(ACN) La CUP ha demanat al president de la Generalitat que deixi “d’estendre la mà” a Espanya i que convoqui el referèndum per a la independència de manera unilateral.

A la formació independentista no li ha agradat ni la lletra ni la música del discurs de Cap d’Any i fa una “crítica global” al discurs de Cap d’Any, tant en el terreny polític com en l’econòmic.

D’entrada, considera que el govern s’ha de treure del cap la idea que l’executiu de Rajoy permetrà la consulta i insta el president a “passar a l’acció”. I és que al seu parer, l’única sortida per celebrar el referèndum és “transcendir la legalitat espanyola” i obrir “una ruptura” amb la convocatòria unilateral d’un referèndum sobre la independència.

Segons el portaveu del Secretariat Nacional del partit, Lluís Sales, el govern ha d’actuar amb “determinació” i no ha d’esperar que Madrid tanqui la porta a la consulta. “D’alguna manera, ahir el president va dir que estaria atent a allò que decidís l’estat espanyol; però ens hem de començar a treure del cap que permetran la consulta, perquè la negativa arribarà sí o sí”, ha ironitzat Sales.

Per a la CUP, convocar el referèndum de manera unilateral suposarà “atendre realment el mandat” que la ciutadania va fer a les urnes en les darreres eleccions al Parlament.

La crítica al missatge de Mas també s’estén al terreny econòmic. D’entrada, la formació no es creu el president “quan explica que Catalunya comença a sortir de la crisi”. En aquest sentit, ha demanat a l’executiu que emprengui una “acció decidida” per superar l’atzucac econòmic. “Calen mesures valentes i eficaces contra la crisi; entre d’altres, revelar-se contra els interessos del deute, que la Generalitat paga de manera religiosa”, ha afirmat Sales. “D’alguna manera, estem agenollats davant les grans entitats bancàries d’Europa”, ha reblat.