La CUP parla clar: DUI immediata, desobediència, mobilització i no reconeixement de l’estat espanyol

CUP Declaració RipolletAhir al teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet, la CUP-Crida Constituent va presentar la “Declaració de Ripollet-Un Camí cap a la ruptura”.

A l’acte hi van intervenir Josep Maria Osuna, el nou alcalde de la CUP a la ciutat vallesana, la candidata Gabriela Serra (número 4 per Barcelona), i el cap de llista per Barcelona, Antonio Baños, que va explicar el programa de la candidatura en 4 punts.

La independència, un programa d’emergència social i ruptura amb la Troica, un procés constituent popular i unilateral, i avançar cap a la construcció nacional dels Països Catalans.

La CUP proposa assolir la independència amb els següents passos

1/ Declaració unilateral d’Independència, acompanyada de la ferma determinació de no reconèixer l’autoritat de l’estat espanyol i de l’organització de la mobilització general

2/ Govern de Concentració Nacional, social i democràtica.

3/ Formular i impulsar majories socials per promoure el procés independentista i el procés de canvi econòmic

4/ Garantir la desconnexió nacional i popular.

5/ Adoptar accions per assolir el reconeixement internacional.

Baños va apostar per una la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), que va dir que ha de ser “immediata” si els partits independentistes aconsegueixen la majoria absoluta en les eleccions del 27 de Setembre. “No estarem 18 mesos de negociacions amb l’Estat, cal guanyar la independència, proclamar-la i obrir un procés constituent i popular”, va advertir, i també es va mostrar en contra de fer qualsevol tipus de consulta per avalar el resultat de les eleccions del 27-S, com alguns ja han suggerit, “en tot cas el referèndum serà per aprovar la nova constitució que surti després del procés constituent”, i es va mostrar contrari a obrir una negociació amb l’estat, com Artur Mas ja ha suggerit.

El programa preveu un procés de desconnexió nacional i popular amb l’Estat espanyol i la Unió Europea amb la suspensió de tota la legislació estatal i de la U Intersindical-CSCnió Europea lesiva per a les classes populars.

En el pla social la DUI ha d’anar acompanyada d’un pla de xoc per fer front a l’empobriment generalitzat de les classes populars, aturant els desnonaments, les retallades i les privatitzacions, impulsant el lloguer social i un pla d’ocupació pública amb contractació directa i mesures per revertir la pobresa energètica i la creació d’un Pla integral de Protecció Social Universal. Aquestes mesures passen per la suspensió del pagament del deute fins resoldre les necessitats populars,

Entre els convidats a l’acte hi havia Jordi Sánchez, president de l‘ANC, Carme Teixidó i Josep Maria Bellmunt de “Catalunya Diu Prou”, Joan Guirao de l’ACAPS, Eugeni Rodríguez del FAGC i Antoni Alarcón de la Intersindical-CSC.