«

»

maig 07

La CUP tenyeix Barcelona de rosa en una manifestació transversal per la desobediència a l’estat

Per les Llibertats avancem sensepor

La manifestació, convocada per la CUP ha aplegat milers de persones aquesta tarda pel centre de Barcelona amb el lema “Per les llibertats, avancem”.

La concentració volia denunciar la persecució judicial que pateix la política catalana tant a nivell  municipal (càrrecs electes denunciats) com també nacional (múltiples impugnacions al TC de lleis catalanes). La campanya iniciada ara fa 1 mes és a favor d’un procés d’independència per la via unilateral”, segons ha afirmat el diputat al Parlament Benet Salellas, perquè les institucions espanyoles no es poden reformar”.

Manifestació transversal

marea rosaA banda del nombre de manifestants, uns 10.000 segons l’organització, el que més ha cridat l’atenció ha estat la transversalitat dels representants de les entitats i partits assistents a la marxa convocada per l’esquerra independentista. Joan Tardà i Alfred Bosch (ERC), Víctor Terradellas (CDC), Jaume Asens i Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú), Maria Dolors Sabater, alcaldessa  de Badalona, David Companyon (EUiA)Eduardo Reyes (Junts pel Sí), Eudald Calvo (vicepresident de l’AMI), Jordi Cuixart (Òmnium), José Maria Clavero (Súmate), Rosa Alentorn (ANC), Elisenda Paluzie ( Sobirania i Progrés), Carme Teixidó i Josep M. Bellmunt ( Ara o Mai), Anna Arqué (ICEC).

A banda alcaldes de la CUP com Montse Venturós, alcaldessa de Berga, Dani Cornella (Celrà), Jaume Casals (Navàs), Joan Coma el regidor de Vic, imputat per l’Audència, entre d’altres, també els ex diputats, Quim Arrufat i David Fernández, i la practica totalitat dels parlamentaris de la CUP com Anna Gabriel o Eulalia Reguant.

La manifestació ha acabat a la Plaça Sant Jaume, amb els representats de les entitats a dalt de l’escenari, acompanyant els parlaments de l’alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, que ha llegit el manifest de la campanay, i ha qualificat la situació d’inacceptable per a qualsevol “règim democràtic” que respecti els drets dels ciutadans, i de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, investigada per no despenjar l’estelada del seu ajuntament, que ha clausurat la marxa amb un poema de Joan Margarit. En acabar ha cridat: “Som un poble unit, alegre i combatiu. Visca la terra”.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: