La desmesurada reacció de Norwegian Airways contra el diari Ara i el president Puigdemont fa el joc a l’unionisme

El PratDe tots es conegut que les companyies aèries, diferents d’Iberia, tenen múltiples problemes per realitzar vols directes des de l’aeroport del Prat a destinacions internacionals de llarg recorregut, ja siguin al continent americà o a l’Àsia, com a conseqüència dels acords que ha signat l’estat espanyol, situació que ja s’ha comentat àmpliament des de fa anys en diferents articles i estudis, i que perjudiquen clarament el desenvolupament de l’aeroport barceloní.

El darrer episodi ha estat el vol directe que Norwegian Airways volia posar en marxa entre  El Prat i Tokio, i que no ha estat possible perquè un acord, revisat el juny del 2016, decreta que Madrid és l’única aeroport d’entrada i sortida al Japó. I per reblar el clau l’estat va signar un acord bilateral amb Rússia que estableix quins aeroports poden sobrevolar espai aeri rus i l’aeroport del Prat no està autoritzat.  El vol directe entre la capital espanyola i la japonesa només es pot realitzar des de Madrid i amb Iberia.

El conseller delegat i fundador de NorwegianBjørn Kjos, va afirmar fa pocs dies en un dinar al  Círculo Ecuestre que ells tenien un  especial interès en oferir el vol Barcelona i Tòquio però que ara per ara i” per raons tècniques no podien i que la situació depenia dels polítics”.

Kjos es va queixar del proteccionisme de diferents països en relació a les seva politica de vols aeris i va dir que haurien de deixar de protegir a les aerolínies de bandera, en clara al·lusió a Iberia, i va afegir que els “drets de vol són el principal inconvenient contra el desenvolupament. Tot això està recollit per agències de notícies com Europa Press o diaris espanyols com El Mundo, el País o el Periódico.

El diari Ara va publicar una noticia amb el títol de Norwegian començaria a volar entre Barcelona i Tokio si no fos pel veto de l’estat. Noticia que va ser citada pel president Puigdemont per demostrar la discriminació a que està sotmès l’aeroport català

Però el compte de Twitter de Norwegian va reaccionar de forma fulminant i furibunda assegurant que “desautorizamos lo escrito por el diario Ara acerca de una posible ruta BCN-Tokio. Se trata de un caso de manipulació informativa de manual”. En una segona piulada es van dirigir directament al president Puigdemont: “Sr. President l’article de l’Ara és una manipulació de manual. Norwegian no ha patit mai cap veto de l’estat”

Davant les respostes del cap de l’àrea d’Economia del diari Ara, Àlex Font Manté, en que inclús posava un àudio amb les paraules de Kjos, el compte de Twitter va replicar que “no se’ns pot vetar una cosa que mai havíem sol·licitat”. I no ho havies sol·licitat potser perquè ja sabies que estava “vetat” ..?.

Potser es podria haver usat una altra paraula?. no ho sembla, si resulta que no pots realitzar un acte que d’altres fan, és que estàs vetat, o que ho tens prohibit..

Per què aquesta dura reacció de Norwegian? No ho sabem, però potser algú amb molt de poder a l’estat espanyol s’ha molestat o ha volgut aprofitar per carregar contra el president? Qui sap.., però el que és ben segur és que amb aquesta piulada Norwegian ha servit uns sucosos titulars als mitjans espanyols i catalans contraris a l’independentisme per intentar desprestigiar Puigdemont, com “Norwegian deja en evidencia a Puigdemont” ( Meneame), “el zasca de una aerolínea a Puigdemont” ( ABC) o una aerolínea internacional tumba a Puigdemont de un solo tuit” ( diario.es) i molts d’altres