La Diputació de Barcelona farà sobirania fiscal després d’aprovar una moció de la CUP

Diputació Barcelona 2015El ple ordinari de la Diputació de Barcelona ha aprovat avui que la passi a exercir la sobirania fiscal, i conseqüentment, pagui els impostos estatal d’IVA i d’IRPF a l’Agència Tributària Catalana. La moció, presentada pel grup CUP-PA, ha comptat amb el suport de CiU, ERC-AM i Entesa,

En el mateix ple s’han aprovat mocions contra la pobresa energètica: “Per fer front a la pobresa energètica” presentada per CUP-PA i una altra d’ERC-AM amb el nom de “Sobre els atacs del Govern de l’Estat a la normativa catalana sobre pobresa energètica” , que s’han debatut i votat conjuntament. A més dels grups promotors, CiU, PSC-CP i Entesa  també han votat favorablement a les mocions.

La campanya de sobirania fiscal iniciada fa prop de 4 anys per Catalunya Diu Prou ha sumat en les darreres setmanes l’adhesió de diferents ajuntaments. La plataforma va fer una crida, després de les amenaces de Montoro amb el FLA, per a que els organismes que depenen de la Generalitat de Catalunya també se sumin a la campanya i liquidin els seus impostos a l’ATC.