La Fiscalia demana 10 anys d’inhabilitació per Artur Mas

9NLa Fiscalia ha sol·licitat una pena 9 anys i mig d’inhabilitació i una multa de 36.000€ per l’expresident de la Generalitat, Artur Mas per haver organitzat la consulta del 9 de novembre de 2014.

Els fiscals Francisco Bañeres i Emilio Sánchez Ulled, en l’escrit d’acusació que han presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), consideren que Artur Mas és autor “dels delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa. També assenyala  a l’exvicepresidenta Joana Ortega i a l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau com a cooperadores necessàries d’aquests delictes, i demana per a elles una pena de nou anys d’inhabilitació, i que que els dos delictes han de castigar-se de forma conjunta.

També emanen que, durant el temps de la condemna, Mas, Ortega i Rigau no puguin exercir càrrecs públics electius de qualsevol nivell, “ja sigui d’àmbit local o estatal. Si l’acusació de la Fiscalia Superior de Catalunya prospera en el judici, també estaran inhabilitats per “l’exercici de funcions de govern tant en l’àmbit autonòmic com estatal.

L’escrit considera que Artur Mas va tenir un paper preponderant com a impulsor polític de la consulta, i que l’expresident català va articular una estratègia de desafiament complet i efectiu a la suspensió dictada pel TC “auxiliat directament per destacats membres del Govern”.