La força de la ciutadania aconsegueix que l’alcalde socialista de Mataró engegui l’operativa electoral

Mataró referèndum

ACN – L’alcalde socialista de Mataró, David Bote, ha engegat aquest dijous al matí l’operativa electoral per l’1-O, però ja avisa que una resolució del Tribunal Constitucional contra la Llei del Referèndum i el decret de convocatòria l’obligarà a fer marxa enrere. De fet, Bote ja ha demanat un primer informe jurídic al secretari municipal sobre la moció de suport al referèndum que CiU, ERC i la CUP han portat al ple municipal i, segons aquest informe, tant la Llei com la convocatòria del referèndum plantegen “dubtes de constitucionalitat”, malgrat reconèixer que en el moment de redactar el document les normes són plenament vigent.

Amb centenars de persones davant l’ajuntament demanant votar, Bote ha dit que el consistori “complirà amb la seva responsabilitat i les funcions que determini l’administració electoral”, si el referèndum tira endavant d’acord amb la llei, i ha dit que no és responsabilitat dels alcaldes posar les urnes, però que “havia encarregat” al regidor, Juan Carlos Jerez, que és el responsable del suport de l’Ajuntament als processos electorals, que posi en marxa l’operativa necessària, però la suspensió per part del Constitucional em farà aturar el procés”.

Actualització 09/09/17 a les 12:00. Posteriorment Bote ha dit al programa Hoy por Hoy de la cadena Ser que defensava no cedir espais municipals per a la celebració del referèndum.”Em mantinc ferm en allò que vaig prometre que era complir la Llei. Aquest ordenament és el que val”, ha dit.