«

»

set. 09

La Guàrdia Civil entra al setmanari el Vallenc. El govern espanyol passa una altra línia vermella i apunta a la premsa

G Civil entra al Vallenc

Foto: Autor desconegut

Agents de la Guàrdia Civil han irromput aquest matí a la seu del setmanari El Vallenc, de Valls, per fer un escorcoll en recerca de material pel referèndum. Després de cinc hores els agents han sortit de la publicació cap a les cinc de la tarda. A les portes del setmanari s’han concentrat centenars de persones, alguns han entregat clavells als policies, mentre d’altres cantaven irònicament “on són les paperetes”, que brandaven a la mà. També hi ha hagut un simulacre de votació al carrer, i quan la guardia civil ha marxat ha hagut de passar lentament amb els seus cotxes per entre una multitud que els acomiadava cantant una estrofa d’una cançó de la Trinca: “Passi-ho bé i fins l’any que ve”.

La policia judicial s’hauria endut l’ordinador personal del director de la publicació, Francesc Fàbregas, que també ha està citat a declarar aquest vespre a les vuit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona.

Es dóna la circumstància que Fabregas és el president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local, una situació que pot tenir alguna cosa a veure amb l’escorcoll, i el que alguns ja han considerat com un possible advertiment a la premsa catalana per a que no doni suport al referèndum.

El director ha dit que “no han fet cap delicte, i que el més ‘important és que el dia 1 d’octubre anirem a votar. Si hem d’imprimir paperetes, les tornarem a imprimir”, ha afirmat, mentre era ovacionat pels concentrats.

Ja s’ha convocat una concentració avui a les 8 de la nit davant la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona per donar suport al director del setmanari.

Actualització 09/09/17 11:00 p.m. Després de sortir de la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, el director del Vallenc va comunicar que estava acusat de col·laboració en tres delictes: desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics.

Actualització 10/09/17 09:00 a.m. Francesc Fabregas ha explicat aquest diumenge en una entrevista a Rac1 que “se’ns ha utilitzat per demostrar la força que té l’Estat”, i que semblava “surrealista” la quantitat d’agents que van entrar a la seu del setmanari”, i que ell “ja sabia des de dijous” que la Guàrdia Civil vindria a inspeccionar la redacció“.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: