La lamentable decisió del diari Ara de no fer publicitat del referèndum

ara

Avui, mentre la Guàrdia Civil entrava a escorcollar la seu del setmanari El Vallenc, de Valls, i el seu director era citat a la caserna de Tarragona per ser acusat de delictes en relació a l’1-O, el diari Ara ha fet públic un comunicat en el que afirma que ha decidit no fer publicitat del referèndum.

Després d’una llarga introducció explicant que defensen un país millor i la llibertat de premsa, que tenen 40.000 subscriptors i 2 milions d’usuaris  i un compromís amb la llibertat d’expressió, l’escrit afirma que no faran publicitat del referèndum, i ho vol justificar dient que no volen posar en perill la continuïtat del seu projecte, i que el seu deure es garantir el dret a la llibertat d’expressió, i garantir accés a una informació veraç i estàndard.

Potser alguns diran que entenen la decisió del diari, i que ara és millor no buscar-se problemes per poder seguir informant, no fer sacrificis empresarials o personals i no caure en provocacions, però malgrat això la considerem equivocada per diferents motius.

1/ Si sempre han acceptat publicitat de les diferents conteses electorals catalanes, per què ara no?, potser consideren il·legal aquest referèndum?

2/ Necessitem una premsa compromesa amb el país i que no tingui por de de dir la veritat i aplicar els seus criteris, es comença per no fer publicitat del referèndum perquè t’amenacen, però que pot ser el següent?

3/ Molts catalans pensem que ens trobem en un moment excepcional, únic, un moment en que tothom ha de fer un esforç per ser forts i no cedir a les amenaces i xantatges, ara no és el moment per un mitja de referència a Catalunya, com el seu mateix comunicat diu, de fer-se enrere, mentre el poble, el nostre govern i Parlament  estan compromesos fins el final.

4/ Que pensaran altres mitjans menors que volien fer publicitat del referèndum quan un dels dos diaris principals de Catalunya, diguem-ne sobiranistes, els deixa sols?

5/ Poden transmetre a la ciutadania la idea de que cal “estar compromesos”, sí, i tant, però sempre que això no ens generi massa problemes.

Finalment aquesta decisió ens ha de portar a reflexionar com a ciutadans en relació a tot allò que considerem “ de casa” i “nostra”, quan es tracta d’un negoci privat.

 

2 comments

 1. Apreciada Esther Vera,

  Començo amb un paràgraf de l’article “Fer el que cal fer” d’en Toni Soler al diari d’avui: “Davant del dilema entre obeir aquesta massa democràtica i somrient, o bé doblegar-se davant la dictadura dels uniformats i els reglamentistes, el govern català ha fet el que tocava. I si ha estat matusser, dubitatiu i maldestre, també ha estat valent, i honest, i profundament democràtic, cosa que no poden dir molts dels seus adversaris.” És molt esclaridor i n’estic del tot d’acord, espero això del meu Govern i també ho espero de tots aquells que s’han manifestat a favor de la democràcia i per tant a favor del Referèndum. Us ho mireu com us ho mireu no fer propaganda o publicitat del referèndum és doblegar-se davant la dictadura dels uniformats i els reglamentistes, és donar l’esquena a uns valors democràtics, és alimentar el discurs de la por, és fer-li el joc a qui ens vol escanyar i vendre la valentia d’aquells que sí donen la cara. No us enganyeu, abans et tancaven la impremta i ho tenies fotut, però en el món de les tecnologies és molt difícil que et callin si vols parlar. No s’hi valen les excuses, esperava més coherència per part vostre, més honestedat, francament, estic decebuda. Us escric aquesta carta per comunicar-vos que em dono de baixa de la suscripció, sou bons fent periodisme, però a dia d’avui i vist com estan les coses vull una veu professional, però també valenta i honesta, no em serveixen les paraules escrites des de la ferum de la por.

  Salut i independència #ReferèndumÉsDemocràcia

  Roser Vilallonga Tena
  – Fotoperiodista –

  foto@roservilallonga.com
  Twitter: @roservilallonga
  @poblepaisanhel
  Instagram: @roservilallonga
  @roservilallonga.photography
  http://www.roservilallonga.com

  • Concepció Terés Sallarès on 10 setembre 2017 at 6:16

  Una decepció. Jo sempre el llegia.

Els comentaris estan desactivats.