La mobilització dels catalans fa cedir a Netflix

Netflix CatalàEls catalans hem de lluitar moltes fites que d’altres col·lectius ja tenen sense procupar-se’n, però mai defallin i anem aconseguint els nostres objcetius,

El passat mes d’octubre, el més gran proveïdor de continguts audiovisuals per internet va començar a operar a l’estat espanyol  però només amb continguts en espanyol.

Des de les xarxes es va iniciar una forta campanya, a Twitter amb l’etiqueta #NetflixInCatalan, i des de la Plataforma per la llengua es va enviar una carta a la companyia demanant la distribució dels seus productes en català.

El fundador de Netflix, Reed Hastings, va respondre que no descartava oferir audiovisuals em català però que no entrava en els seus plans, i depenia de si realment hi havia aquesta demanda.

Ara 5 mesos i mig després, l’esforç dels catalans una vegada més doblega la desídia, i Netflix ha començat a distribuir pel·lícules en català. Fins a vuit pel·lícules ja han estat doblades en la nostra llengua i avui estan a disposició del públic: “El secret dels germans Grimm”, “Mata’ls suament”, “Planet 51”, “Sky Captain”, “El Pianista”, Un pont a Terabithia”, “El Talp” i “Diari d’una mainadera”.

La Direcció General de Política Lingüística ha col·laborat en la traducció i així el català ja està present a ‘oferta del gegant audiovisual. La intenció és que el català estigui present n en tots els formats de distribució, en Blu-ray i DVD i i en totes les plataformes que ofereixin  vídeos a Netflix va aterrar a casa nostra l’octubre passat sense continguts en català.

1 comment

    • Pere Mató on 7 març 2016 at 20:51

    Be per NETFLIX

Els comentaris estan desactivats.