La premsa alemanya constata que “Espanya ja és totalment absent a Catalunya

katalonienEl prestigiós diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung, va publicar fa 2 dies un extens reportatge titulat “Europas rebellische Regionen”, on fa una anàlisi de la realitat de Catalunya, Escòcia, Baviera i Tirol del Sud.

L’article, signat per  Hendrik Ankebrand, explica que veu Barcelona com una dona mal arreglada però  amb un ulls meravellosos, i  amb una relació conflictiva, i on es pot observar l’absència total d’Espanya i d’espanyolitat.

El reporter entrevista Anna Arqué, que explica que un país democràtic té realment un problema de legitimitat quan apareix un moviment d’independència en una part del seu territori, i recorda la progressió de l’independentisme des de les consultes sobiranistes, i també els problemes econòmics catalans derivats de la mala gestió espanyola, com per exemple  l’absència del corredor ferroviari mediterrani.

El reportatge també pregunta a Elisenda Paluzie, degana de la facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona, que recorda que Catalunya té una població superior a Bèlgica i Dinamarca, i que sense l’espoli tindria un ingrés net de 13 milions d’euros anuals més que  ara, i al ser preguntada sobre “que passaria amb l’enorme deute públic espanyol, una part del qual hauria de pagar Catalunya”, respon que igual que amb una part de les reserves d’or espanyoles”, que s’haurien de quedar a Catalunya.

També parla amb Josep Rull, que diu Espanya està fent tot el possible per evitar un referèndum, i que  Madrid no enviarà tropes, perquè això no ho  permetria a la Unió Europea.

Es recorda que George Orwell ja va escriure en el seu famós llibre sobre la guerra civil “Homenatge a Catalunya”, el racisme que hi havia contra els catalans.

El rotatiu també opina que si un país té un problema amb un moviment independentista actiu, un govern intel·ligent intentaria negociar, però l’espanyol no ho ha fet. Recorda que Alejo Vidal Quadras, vicepresident del Parlament europeu volia imposar la llei marcial, i recentment va amenaçar amb la Guàrdia Civil, la policia paramilitar de Franco, i diu que l’estat mai ha completat el seu procés de formació com a nació.

3 comments

  • Magí Ribas Alegret on 13 agost 2013 at 15:59

  JUTGES DE CATALUNYA. Abans que res, la República Catalana haurà de dotar-se d’una Magistratura amb jutges independents i imparcials, garants d’un autèntic Estat de Dret. Per tant, com a conseqüència de la secessió, el Regne d’Espanya haurà d’endur-se els jutges, secretaris i fiscals per ell anomenats, tret dels que, a títol excepcional, continuïn al nou Estat. Que puguem dir al món “a Catalunya hi han jutges”.

  • Ricard on 1 juliol 2013 at 21:38

  Espero que sense l’espoli tindrem un ingrés net de 13.000 milions d’euros anuals més que ara i no només 13.

  • Marc on 1 juliol 2013 at 20:20

  Si ens posem a explicar les coses bé, la gran majoria de gent ho entendrà. La gent del carrer ho teni complicar per explicar el nostre cas a fora, encara que jo miro de no perdre cap oportunitat per fer-ho. Dit això, tenim feina a fer i sobretot l’hem de fer a casa.

Els comentaris estan desactivats.