«

»

ag. 08

La premsa francesa parla d’una desconnexió immediata si el Sí guanya el referèndum de l’1-0

premsa francesa

Tres diaris del sud de França, L’indepéndant, La Dépêche i el Midi Libre, tenen avui com tema de portada el procés independentista i el referèndum de l’1-O. El text és compartit. El Midi Libre titula: “Pugna entre Catalunya i Espanya”, mentre que l’Independentant titula “Independència de Catalunya: L’enfrontament amb Madrid (dossier)”i  La Dépêche: Enfrontament Catalunya-Madrid.

En el text s’explica que l’Executiu català ha optat per desafiar la Constitució, i que aquells que no estan convençuts o dubtem son rellevats, com el conseller d’Empresa o el cap de la policia catalana, i que la decisió ja és inflexible: Si el vot afirmatiu guanya en el referèndum de l’1 d’octubre, Barcelona ha de declarar la independència. Contra tot pronòstic (i en contra de la Constitució espanyola), el Govern català vol organitzar la seva important consulta per llançar la seva “desconnexió immediata”.

A part dels procediments legals es diu que la darrera arma de Madrid són els diners. La capital requereix la presentació dels comptes setmanals de la Generalitat i va amenaçar amb tallar la línia de crèdit de vital importància, de 3,6 mil milions, per a Catalunya.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: