La premsa internacional es fa ressò dels crits d’independència i de l’estelada al Camp Nou

estelada campEl britànic The Guardian diu que just quan El Camp Nou havia acabat de cridar per la independència de Catalunya, a partir dels 17 minuts  14 segons, va arribar el primer gol.

Per la seva part el New York Times també inclou en la seva crònica del partit els crits d’independència al Camp Nou, concretament escriu: Hi va haver un moment, just després de que els rellotges a l’estadi Camp Nou mostressin que ja s’havien jugat 16 minuts, quan Gareth Bale va dedicar una ràpida mirada a la multitud. No és estrany, els aficionats del Barcelona entren en erupció als 17 minuts i 14 segons de cada part,  com una forma de cridar a favor de la independència de Catalunya, els seus cants evoquen l’any 1714, quan Catalunya va perdre els seus últims vestigis de la plena autonomia respecte a Espanya.

El Daily Mail en la crònica del partit publica una foto amb l’estelada gegant i escriu a sota, “colors de veritat : Els barcelonistes en la tradicional protesta per independència catalana.”

Inclús a l’Africa, el diari nigerià, OsunDefender, també explica que el gol de Neymar ha arribat després que el Camp Nou hagués  acabat de cridar a favor de  la independència de Catalunya, a partir dels 17 minuts i 14 segons.

The National, un diari d’Abu Dhabi, recull  quan havien passat 17 minuts i 14 segons del 226è clàssic entre el Barcelona i el Reial Madrid, s’ha desplegat  una enorme bandera independentista catalana, i que per sobre d’aquesta, una graderia més amunt, una segona pancarta també va desplegar-se amb el lema: “És normal voler  que un país sigui normal”.

I recorda que l’any 1714 és un símbol pels catalans, perquè és quan el Barcelona va caure davant d’un exèrcit francès -espanyol a la guerra de Successió.