«

»

oct 03

La Reunió de Mas amb la Trilateral i la suspensió del 9N. Històries per a no dormir?

TrilateralCoincidint amb la suspensió del 9N, s’està recordant una reunió que va tenir  lloc el passat mes de juliol, al Palau de la Generalitat, entre Artur Mas i representants de la famosa i temuda Trilateral (Trilateral Comission), una organització fundada, entre d’altres, per Henry Kissinger i David Rockefeller, i que està formada per 390 representants de les empreses multinacionals i de les entitats financeres més influents dels Estats Units, Europa i Japó, i que juntament amb el Club Bilderberg, és considerat ( amb raó o sense) el veritable poder planetari a l’ombra.

Segons va explicar, de forma inusual, no s’acostuma a filtrar informació d’aquestes trobades, ni casual, el periodista de la Vanguardia, Manel Pérez, va ser una reunió que va durar dues hores i mitja al voltant d’un bon dinar. Els convidats de Mas eren membres reconeguts de la Trilateral (no es coneix mai la totalitat dels seus membres) com l’advocat Antonio Garrigues Walker, que va ser soci de Miquel Roca en l’operació Reformista, el físic Pedro Miguel Echenique, ex-membre del consell rector del Consell Superior d’Investigacions Científiques del 2001 al 2007, o Alfonso Cortina, expresident de Grup Repsol i conseller de moltes empreses multinacionals. També van anar al dinar, Ignacio Polanco, president del Grupo Prisa, Emilio Ybarra, expresident del BBVA, Esther Giménez-Salinas, consellera del Banc Santander i ex Rectora de la Ramon Llull, i Ferran Rodés, president del Consell Editorial del diari Ara, i conseller delegat d’Acciona.

El títol de l’article, que en aquell moment semblava una maniobra unionista de pressió a Artur Mas, era: “Mas reitera a la Trilateral que se mantendrá dentro de la legalidad”, i segons el periodista de la Vanguardia el President va explicar que no es trobava pressionat pel carrer, i va avançar que la sortida al bloqueig de la consulta serien les eleccions, no necessàriament plebiscitàries, perquè això dependria de les posicions dels partits polítics.

Posteriorment, al setembre, un altre reconegut unionista o partidari de a tercera via, com Joan Tapia, escrivia al Periódico: ”Divorci a l’agost? El possible globus sonda de Mas a ERC després de la reunió amb la Trilateral”, on donava a entendre que el motiu pel qual Mas va fer la reunió era tranquil·litzar Rajoy amb l’esperança que permetés algun tipus d’acord.

Segons totes les fonts el president de la Generalitat hauria assegurat als membres de la Trilateral que no estava disposat a trencar la legalitat en cap cas, per poder dur a terme la consulta del 9N, potser confiant en que arribaria un gest del govern de Rajoy. Mas hauria donat la seva paraula en aquest sentit als representants de la poderosa organització, que l’haurien traslladat al seu  actual cap, l’expresident del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, una Trilateral que encara presideix, als seus 99 anys, el propi David Rockefeller.

Amb les seves paraules Mas hauria segellat una aliança tàcita amb el poder econòmic mundial, per no practicar la desobediència. Encara que les teories conspiratories sempre semblen de pel·lícula, de moment  Rajoy no ha mogut peça, i també, de moment, Mas ha suspès el 9N a l’espera que el TC aixequi la suspensió.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: