La vaga general contra la intervenció policial a Catalunya pren forma

Gran-Via-crits-Vaga-GeneralEls crits de vaga general que es van sentir ahir a la concentració de Gran Via davant la conselleria d’Economia ocupada per la Guàrdia Civil, i també després durant el setge policial a la seu de la CUP, ja han estat recollits per alguns sindicats importants a Catalunya.

El sindicat CGT, la quarta força sindical a Catalunya ha presentat avui el preavís de vaga general al Principat com a resposta als registres i a les detencions practicats per les forces policials de l’estat a Catalunya en relació amb el referèndum de l’1 d’octubre. La vaga està convocada durant set dies entre el 3 i el 9 d’octubre.

Altres sindicats molt representatius en alguns sectors també estan estudiant fer vaga.

És el cas de la Intersindical Alternativa de Catalunya, que agrupa diversos sindicats, com el principal sindicat de l’ensenyament de Catalunya, USTEC-STEs, la CATAC-CTS, un dels sindicats majoritaris a l’administració catalana, i d’altres com CATAC, FTC, FAA o CAU, que també es planteja convocar una vaga general si no es pot dur a terme el referèndum del proper 1 d’octubre amb normalitat.

Intersindical

També la Intersindical-CSC, que té una forta representació en alguns sectors, com la sanitat o universitats, ha fet públic un comunicat en el que revela que ja s’ha posat en contacte amb altres sindicats a la recerca de la unitat d’acció i que ha pres la decisió de convocar vaga general el dimarts 3 d’octubre, dos dies després del referèndum, davant la  intervenció policial del govern i la judicatura espanyola d’ahir intervenint la Generalitat. Ara aquest preavís serà sotmès a la votació dels afiliats la setmana que ve.

El sindicat justifica la vaga perquè la classe treballadora catalana viu una realitat insuportable construïda a base de llibertats i drets civils trepitjats, precarietat salvatge, repressió normalitzada a les empreses i al carrer i atacs a la llibertat d’expressió sindical o d’altra mena en un estat autoritari que és on més han retrocedit els salaris de tot Europa”.

De moment el primer i el segon sindicats catalans, Comissions i UGT no s’han afegit a la vaga. Fa uns dies el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, va dir que si convocaven vaga, el govern la declararia il·legal. USOC que té un nombre de delegats lleugerament superior a CGT de moment no s’ha pronunciat.