L’abstenció del grup de Colau impedeix l’adhesió de Barcelona a l’AMI tot i fa bona la minoria unionista

públic tribuna adhesió AMIBarcelona en Comú no ha permès que Barcelona ingressi a l’ Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Els 17 vots a favor dels regidors de CDC, ERC, la CUP i el del regidor de Demòcrates per Catalunya, malgrat sumar més vots que els 12 regidors del PP, C’S i PSC, que han votat no, ha sigut insuficients per arribar a la majoria absoluta necessària de 21 per aprovar l’adhesió, degut a que els 11 regidors de Barcelona en Comú s’han abstingut en bloc.

Una abstenció que de facto posa Colau al costat de la dreta espanyolista, i que de moment ja li ha suposat a l’alcaldessa perdre el suport d‘ERC, Alfred Bosch ha dit a Colau que la seva votació debilita l’entesa dels independentistes amb el govern i que ”li retirava la confiança”.

Avinguda BorbóPer la seva part la CUP ha lamentat que no s’hagi acceptat la seva proposta de fer un debat més ampli i incloure, també, aspectes com el nomenclàtor. Les regidores Maria Rovira i María José Lecha han col·locat al mig de la sala de plens una placa de l’avinguda de Borbó que la formació ha sostret del carrer, mentre a la tribuna de públic plena d’estelades es podien veure pancartes on es llegia “Independència per canviar-ho tot”.

Colau no ha fet cas de les protestes dels populars que demanaven aturar l’acció.

L’alcaldessa ha volgut suavitzar el tema, i en el torn final de paraula ha dit que vol que aquest tema es tracti de manera calmada després de les eleccions per veure com “se li pot donar sortida”.

Per la seva part el tinent d’alcalde, Jaume Asens, ha volgut justificar l’abstenció amb un ridículs arguments, afirmant que l’AMI fa una lectura conservadora del fet nacional i que defensa la mística romàntica de la Catalunya de Cambó i Torras i Bages.

Ara una possible solució podria ser que Barcelona ingressi a l’AMI com a membre observador, com va suggerir el president de l’entitat i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que també era present a la tribuna el ple des de la tribuna. Puigdemont que ha lamentat les excuses de Barcelona en Comú i ha reiterat que convidarà Barcelona a ser membre observador de l’entitat.