L’acte de beatificació de Tarragona pista d’aterratge dels grups feixistes espanyols abans del 12-O amb el vist-i plau eclesiàstic

120L’acte de beatificació que es farà el dia 11 a Tarragona es convertirà en una manifestació d’espanyolisme, amb el protagonisme de grups feixistes espanyols i de grups ultres catòlics.

Els responsables eclesiàstics catalans s’han posat al servei de la Conferència Episcopal Espanyola, sense reaccionar. Ni l’arquebisbat de Tarragona, amb el bisbe Jaume Pujol, al capdavant, ni la Conferència Episcopal Tarraconense, ni tan sols l’abadia de Montserrat, han dit res, i deixaran que grups d’extrema dreta utilitzin l’acte per aterrar a Tarragona el dia previ  a la concentració espanyolista que es farà el 12 d’Octubre a Barcelona (12-0), contra el dret a decidir, contra el procés d’independència, i amb demandes explícites de venir a “caçar independentistes”.

L´associació ultra-catòlica, Cruz de San Andrés, que està organitzant autocars per venir  a la manifestació  del 12 d’octubre a Barcelona, ofereix un paquet de viatge que inclou també transport i allotjament per anar a la beatificació de Tarragona, i el dia següent anar a  Barcelona.

L’objectiu serà presentar davant l’opinió pública de l’estat espanyol i també internacionalment que molts ciutadans catalans han sortit al carrer en favor de la unitat d’Espanya.

L’Església catalana sembla que retorna als temps de la dictadura, i es desentén del suport donat al cop d’estat de Franco i als assassinats, tortures i desaparicions durant i després de la guerra, atrocitats per les que encara no ha demanat públicament perdó. Malgrat que s’ha dit que no es deixaran entrar banderes al recinte, i que alguns grups de catòlics ja han demanat publicament que s’aturi l’acte, els responsables eclesiàstics semblen insensibles a la voluntat majoritària de la societat catalana a la que diuen pertanyer.