L’Ajuntament de Manacor nega a Comandància General permís per celebrar el seu 300 aniversari

ManacorLes coses canvien i ràpid. Acte de dignitat de l’Ajuntament de Manacor negant permís per celebrar el 300 aniversari de la conquesta espanyola.

L’alcalde de Manacor ha denegat oficialment el permís a la Capitania General de Balears per a què es porti a terme en el seu municipi un concert per celebrar el 300 aniversari de la Capitania General de Balears.

En un escrit oficial que l’Ajuntament de Manacor ha adreçat a Rafael Baena Reyes, Cap de l’estat major de la Comandància General de Balears li fa saber l’alcalde explica que “la creació de la Capitania General de Balears és conseqüència del Decret de Nova Planta, en què, per dret de conquesta, les Illes Balears van perdre les seves institucions centenàries”.

També li recorda que l’Ajuntament va decidir  en sessió plenària dur a terme actes en record dels fets succeïts fa 300 i de les conseqüències nefastes per al poble de Manacor, i que per aquest motiu no entra dins de les previsions del Consistori de celebrar la creació de la Capitania, per la qual cosa no sembla oportú realitzar aquest concert.