«

»

nov. 27

L’ambaixador suís veu factible la independència. Els helvètics podrien fer de mediadors

Kolly(EP) L’ambaixador suís a Espanya, Thomas Kolly, ha demanat aquest divendres que el procés independentista català s’abordi amb diàleg i seguretat jurídica: “La previsibilitat i la seguretat jurídica és clau, independentment del contingut de la discussió o assumpte polític”.

En declaracions als mitjans al costat del cònsol suís a Barcelona, Bruno Ryff, després de ser rebut per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’ha referit al procés com una qüestió interna d’Espanya i ha celebrat “els esforços pragmàtics que hi ha a Barcelona i Madrid perquè hi hagi una solució”.

“Hi ha una bona base per parlar sobre el tema que hi ha sobre la taula”, ha assegurat l’ambaixador després de 45 minuts de trobada amb Forcadell.

Sobre la proposta que el Govern suís pugui mediar entre la Generalitat i la Moncloa, com va suggerir a començament de novembre el Govern, ha asseverat que l’executiu suís podria fer-ho “si hi ha dos grups que demanen aquests bons serveis”.

Després de preguntar-li si veu factible una Catalunya independent, ha assegurat que “tot és viable per canviar les coses si hi ha voluntat política”.

“Als 70 es va crear un nou cantó suís que es va independitzar i això era, segons totes les regles, no pràctic, però el naixement d’aquest cantó s’ha produït”, ha recordat referint-se a la regió de Jura, que fins al 1979 estava integrada en el cantó de Berna.

Tot i això, ha puntualitzat que no és comparable al cas català perquè “ha estat un procés diferent, com la creació d’una nova comunitat autònoma a Espanya”.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: