L’Audiència Nacional rebutja jutjar la cúpula del Banc d’Espanya i la CNMV. Segueixen perseguint els que volen votar l’1-0

Rato 2

L’Audiència Nacional ha decidit que Miguel Ángel Fernández Ordoñez i la resta de la cúpula del Banc d’Espanya que van arribar a estar imputats en el cas Bankia no hagin de respondre en el banc dels acusats. La Sala Penal ha ratificat aquest divendres la decisió del jutge instructor, Fernando Andreu, i ha rebutjat el recurs de les acusacions perquè siguin jutjats Fernández Ordoñez, Fernando Restoy, així com altres antics responsables del Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV).

D’aquesta manera, els responsables de la supervisió de la sortida a borsa de Bankia escapen de la banqueta. Andreu va dictar al maig acte de passi a processament contra 34 persones el maig passat i va deixar a les citades fora. L’acusació popular, exercida per la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), i el 15M aRato van recórrer la decisió, en contra del criteri del fiscal Anticorrupció, l’avui cap d’aquesta Fiscalia especial, Alejandro Luzón.