«

»

mar 14

L’Audiència Nacional vol que s’imputi un regidor de la CUP de Vic per un delicte de sedició

CUP Vic esteladesSegons recull avui el diari El 9nou, la fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat que s’imputi el regidor de la CUP Capgirem Vic, Joan Coma, per un suposat  delicte de sedició.

El passat mes de febrer l’Audiència Nacional va enviar els Mossos d’Esquadra a l’Ajuntament de Vic per recollir tota la documentació del ple (acta, l’informe de secretari i l’enregistrament)

El motiu del suposat delicte són unes afirmacions el regidor de la CUP va fer durant el ple de l’Ajuntament del passat 9 de desembre quan es va aprovar una moció de suport a la declaració del Parlament del 9N.

Concretament el fiscal  atribueix a Joan Coma la frase per “per fer la truita s’hauran de trencar ous”, que entén que podria considerar-se un delicte de provocació a la sedició.

Segons les mateixes fonts, la investigació de l’Audiència es va iniciar a partir d’una filtració del regidor ultradretà, Josep Anglada,  a la Guàrdia Civil, en el sentit que l’ajuntament volia aprovar la moció de suport a la declaració del Parlament tot i que secretaria, mitjançant un informe, ho desaconsellava.

Després de focalitzar en diferents ajuntaments pel suport a la declaració del Parlament, o per mantenir l’estelada al balcó, alguns dels quals s’han negat a respondre a l’Audiència, com Celrà, Viladamat o Berga, ara l’estat fixa per primer cop la seva atenció en un regidor.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: