Les arrels ultres de Sociedad Civil Catalana

bosch El País

El passat dimecres es va presentar al Teatre Victòria de Barcelona la plataforma unionista Societat Civil Catalana, però en realitat molts dels seus impulsors i portaveus són cares molt conegudes del món de la ultradreta feixista a Catalunya.

Un dels cofundadors i portaveu, José Ramon Bosch i Codina, és, segons algunes fonts, un conegut ultradretà de Santpedor, simpatitzant de Brigadas Blanquiazules (els ultres violents de l’Espanyol), que hauria tingut relació amb Falange, ex-militant del PP i simpatitzant del propi Blas Piñar, i prové d’una familia amb estretes relacions amb el feixisme espanyol.

De fet en una notícia del diari, “El País”, de l’any 2005, es fa referència a un tal José Bosch, que sembla que es tracta del seu pare, com la persona que feia les peticions de missa en record de Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera, i a la seva relació amb Blas Piñar. Un José Bosch Espinet anava de número 36 a les llistes de Fuerza Nueva a les eleccions al Parlament de Catalunya del 1980.

Bosch és un dels impulsors del  grup anomenat Som a Temps, creat el passat desembre amb gent provinent de de la vella guàrdia franquista, i altres provinents dels sectors ultres del Carlisme (Comunión Tradicionalista Carlista, grup que recordem implicats en la matança de Montejurra). Som a Temps és un dels grups  cofundadors de Sociedad Civil Catalana, o com a mínim precursor.

Com es pot comprovar en el vídeo, fins i tot  el grafisme o el disseny web, tenen moltes coincidències. Aquest grup pretenia refundar-se a Poblet aquest dissabte.

Un altre dels fundadors, de Sociedad Civil Catalana, Javier Barraycoa, un professor de la Universitat Abat Oliva, autor del llibre “Histories ocultes del nacionalisme catalana”, i “Cataluña Hispana”, aquest últim va rebre grans elogis des de la mateixa Fundación Francisco Franco, ( “una historia autèntica, un diagnóstico brillante”) i també forma part de grups carlistes com pot apreciar-se en aquest enllaç, on signava per aquest grup en la darrera “Celebración de la Inmaculada en Barcelona”, o en el vídeo i foto que ha publicat Vila web homenatjant a la División Azul, a partir de l’article d’ahir d’Andreu Barnils “Records de la darrera martingala”.

Aquest grups i persones, que tenen origen en els requetès feixistes i relacionats amb grups ultres molt actius durant la Transició, podrien tenir la temptació d’implementar la seva agenda de trencament de la convivència, i portar a la pràctica la fractura social, que ara no existeix a Catalunya.

També la xenòfoba Plataforma per Catalunya, amb el seu nou secretari general Robert Hernando, va estar present, i va donar suport a la presentació de Sociedad Civil Catalana, juntament amb els regidors de L’Hospitalet de Llobregat Daniel Ordóñez i Alberto Sánchez, i també el de Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero.

Un altre dels presents a la taula de l’acte, José Rusiñol Lorenzo, és un periodista del mitja ultra, Libertad Digital.

També van assistir a l’acte els diputats populars, Sergio Santamaría, Àngels Esteller, José Antonio Coto i Andrea Levy, el diputat del PSC al Congrés i exdelegat del Govern a Catalunya Joan Rangel i Matías Alonso, Carina Mejías i Carmen de Rivera de Ciudadanos, Ramon de Veciana d’UPyD, i Santi Abascal de Vox.

1 comment

  • Àlex on 28 abril 2014 at 6:39

  Investigant per sobre els caps d’estudi de la Universitat Abat Oliba CEU surt molta ferum feixista:

  El director d’humanitats Miguel Ángel Belmonte també és secretari del partit carlí: http://www.carlistas.es/descargas/organigrama.pdf.
  El director de dret Pablo Nuevo és del Yunque: http://elpais.com/diario/2011/01/02/domingo/1293943954_850215.html.
  El director de psicologia Martin Echavarría defineix la homosexualitat com una malaltia i l’equipara a la zoofília: http://es.scribd.com/doc/213992219/Martin-ECHAVARRiA-Espana-Principios-filosoficos-para-una-teoria-de-la-enfermedad-psiquica-y-de-la-psicoterapia.

  Els carlins fan homenatges als nazis, el Yunque té activitat criminal a tota l’Amèrica llatina i el “psicòleg” incita a l’odi. Algú em pot explicar perquè la Generalitat no ha demanat explicacions encara? Aquest planter hauria d’avergonyir a la pròpia dreta.

Els comentaris estan desactivats.