«

»

jul. 07

Les frases de Xosé Manuel Beiras sobre el referèndum que desmunten el discurs de Barcelona en Comú

Beiras UPEC

La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya comença a ser un calvari pels “comuns”. Si ahir era un assistent el que retreia durament a Xavier Domènech, el líder de Barcelona en Comú que no donessin suport al referèndum, avui ha estat l’economista i polític nacionalista gallec, Xosé Manuel Beiras, el que ha deixat retratat els comuns, desmuntant, potser sense voler, un per un per els seus arguments per no donar suport al referèndum català.

Beiras ha deixat diversos i contundents missatges als “comuns”, en presència de nou de Domenech. Aquestes són les frases que deixen en evidència el discurs de Barcelona en Comú contra el referèndum.

El referèndum s’ha de fer passi el que passi, perquè el referèndum és un posicionament previ a un procés d’independència.

Si el 80% de la ciutadania catalana diu que té dret a decidir i es realitza el referèndum és una “hostia” monumental pel poder autocràtic, i si a sobre la majoria surt un 40% de sí i un 60% de no, llavors doble “hostia” perquè significa que estan muntant paranoicament un fantasma que no era realitat.

El que està en joc és una altra cosa, és el sistema de la troika i l’estratègia d’una monarquia con únic baluard de poder d’una política reaccionaria i oligàrquica.

El problema és que aquest estat és una monarquia indecent i il·legítima que no va passar per cap aprovació popular.

I la meva posició és claríssima, no s’han de tenir dubtes sobre el referèndum.

No hi ficaran l’exèrcit, passi el que passi, encara que l’esquirol de Felipe González ja s’apunti a això l’article no , sé quants de la Constitució.

I en la meva opinió En Comú Podem no pot tenir dubtes en aquest sentit, no els pot tenir, però no em vull ficar en les decisions d’una organització política. Altra cosa és la diversitat d’opinions sobre quina sortida donar al procés.

Cal distingir entre nacionalismes opressors i emancipadors. Si defenso la sobirania nacional la defenso en clau social.

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: