Les instruccions per defensar els col·legis electorals i el mapa interactiu

Defensa col·legis

Foto compte Twitter @jordimeep

Crida per la Democràcia ha fet públic una serie d’instruccions per coordinar la defensa dels centres electorals. Es demana de ser presents als locals de votació a les 5 de la matinada, oferir resistència pacífica davant de les forces olicíaques i deixar actuar sense traves l’administració electoral quan s’hagi de constituir el col·legi.

 

  1. Organitzeu actes i activitats lúdiques a les escoles i si podeu, quedeu-vos-hi a dormir la nit.
  2. Si hi ha gent que no pot ser-hi abans, és imprescindible que tothom estigui al seu col·legi a les 5 de la matinada.
  3. Tothom ha d’anar al col·legi electoral que tingui assignat.
  4. No s’organitzaran en cap cas punts de votació fora dels llocs habilitats.
  5. En cas que el col·legi que us pertoqui estigui tancat la matinada de diumenge, caldrà que tothom s’hi concentri a la porta fins que vinguin a obrir.
  6. En cas de presència policial sempre actuarem des de la resistència pacífica. Cal garantir ser molta gent de totes les edats.
  7. Caldrà deixar el col·legi net de pancartes i restes de les activitats organitzades. Ha de ser un punt de votació neutral i diumenge no s’hi ha d’organitzar cap activitat.
  8. Un cop arribi l’administració electoral, ells s’encarregaran de la constitució del col·legi. A les 9h començarà el Referèndum i s’haurà de garantir que durant tota la jornada sempre hi ha gent al col·legi per defensar-lo pacíficament.
  9. Des de les 8 del matí i al llarg de tota la jornada s’aniran donant instruccions oficials.

Algunes webs com interactius.ara.cat donen informació sobre la situació dels diferents col·legis i es recomana seguir el twitter de Crida per la Democràcia i també escolesobertes per conèixer ràpidament on falta gent i quina és la situació en cada moment.