«

»

nov. 29

Les persones i entitats catalanes més influents a les xarxes socials.

Quin impacte tenen els comentaris dels diferents usuaris a les xarxes socials? Aquesta és una pregunta molt difícil de contestar. Des de fa uns anys hi ha una eina, que s’anomena Klout, que intenta mesurar la influència social que té un compte a les xarxes socials amb  les que interactua.

Klout fa un munt de llistes. Famosos, partits polítics esports, mitjans de comunicació, esportistes, periodistes, plataformes digitals, etc,  les fa a nivell estatal, però també per comunitats.

La majoria de dades que oferim són extretes d’una pàgina web estatal que no està afiliada ni pertany a Klout (algunes sí que ho són directament de Klout oficial). Malgrat tot, la informació que s’ofereix en aquesta pàgina s’obté a partir de les dades públiques que ofereixen Twitter i Klout.

També s’adverteix que és possible que alguna persona o entitat amb una puntuació alta no es trobi a les llistes, perquè segueixen un sistema d’introducció manual, i la recerca per sectors és fa de forma artesanal, porta molt de temps, i no segueixen un patró fix sinó que es va nodrint de diversos estudis que estan realitzant membres de l’equip.

Tenint en compte aquestes premisses, i sense considerar el propi sistema Klout com absolutament fiable ( com expliquem més avall) aquest són els resultats que hi trobem, per tots aquells que en tinguin curiositat

 

Dades

A nivell del grup de plataformes digitals, de tot l’estat, la més influent és l’Assemblea Nacional, amb una puntuació de 74, seguida de Menéame Noticias amb 71, Sociedad Civil Catalana és la tercera amb 71, Súmate és la quarta amb 68, la Coordinadora 25S és la sisena. Catalunya Diu Prou és la dotzena amb un “score” de 67, Ara o Mai és la 31à de tot l’estat amb un 58 de puntuació.

Si limitem a plataformes digitals de Catalunya, l’Assemblea Nacional segueix en el primer lloc, Sociedad Civil en el segon,  el tercer lloc per Súmate, el quart per l’AMI, el 7è per Catalunya Diu Prou, Ara o Mai es troba en el 16è, Som Països Catalans el 20è, o per exemple TV3 en lluita en el 48è.

Plataformes Catalunya

En el total de Catalunya, el primer és el FC Barcelona amb una puntuació de 94,seguit de Pau Gasol amb 86 i d’Andrés Iniesta amb 84,2. Xavier Trias és el quart amb 83,7 i Gerard Piqué cinquè, amb 83,5, mentre que un altre jugador del Barça, Javier Mascherano és el sisè amb, Carles Puyol el setè, Alicia Sánchez Camacho la vuitena amb 82 de puntuació, Marc Gasol el novè i Risto Mejide el desè. Albert Rivera és el número onze, Ciudadanos el tretzè, ERC el quinzè i CiU el setzè, Junqueras és el divuitè, i La Vanguardia és el primer mitja de comunicació en el dinovè lloc.

També hi ha llistats de polítics

A l’estat l’encapçala de moment Esperanza Aguirre, el segon és Xavier Trias, i Alícia Sánchez Camacho és tercera, Albert Rivera és el quart, Pedro Sánchez és el cinquè i Oriol Junqueras el  setè, Mª Dolores Cospedal la onzena, i Mariano Rajoy l’11è, David Fernández és el 26è.

Entre els polítics catalans la classificació és molt menys creible, perque encara que Trias segueix en primer lloc, Sánchez Camacho és segona i Oriol Junqueras només el quart.

Entre els mitjans els més influents a l’estat són per aquest ordre RTVE (amb un score de 94), a continuació CNN en espanyol, l’esportiu AS, Antena 3 i Cadena Ser.

Els mitjans decomunicació catalans més influent és La Vanguardia (score de 80), l’Sport 74 com Vilaweb, l’Ara és el quart, Tv3 el cinquè i NacióDigital el sisè, el món a RAC1 el 48è i el Matí de Catalunya Radio el 48è ( amb un score de 69).

Entre els periodistes catalans més influents a les xarxes el primer és Risto Mejide seguit per Vicent Partal, Saul Gordillo en quart lloc, Germà Capdevila el cinquè, Toni Aira el setè, Quim Monzó el vuitè o Pilar Rahola en el numero nou.

A Nivell Mundial.

Els primers amb una puntuació de 99 són: Barack Obama, New York Times o el  Huffington Post. Amb 98,9 de puntuació trobem TIME, CNN , The Guardian, Associated Press (AP)o el Wall Street Journal Wall Street Journal, la NASA, l’equip de beisbol  del San Francisco Giants, la Universitat de  Harvard, i dos equips de rúgby americà, els Cleveland Browns i els Atlanta Falcons.

Les 50 marques mundials més influents que figuren al Klout 50 per al 2014 estan encapçalades per  Amazon, MicrosofT, MTV, Google, FacebooK o Intel.(aquestes són dades de Klout oficial

Altres famosos com Beyoncé o Britney Spears tenen una puntuació de 97,1, Cher un 94,1, Eminem un 93 com Rihanna o Lady Gaga. Bill Gates tenia una puntuació de 92,8.

Per exemple Messi encara que amb milions de seguidors tenia fa uns mesos, una influència social més baixa, amb una puntuació només de 78.

 

Sobre Klout.

klout blogKlout, que té la seu a San Francisco, Californià, va ser fundada el 2008 per Joe Fernández i Binh Tran, utilitza 6 xarxes socials per mesurar la influència de cada compte (persona o entitat): Twitter, Facebook, Google+, Linkedin, Foursquare i Wikipedia, i Instagram. Amb elles crea perfils d’usuari Klout, als que s’assigna a un únic “Klout Score”,  o puntuació per usuari.

La puntuació de Klout va de l’1 a 100. A més alta puntuació més impacte de la influència social. Mentre que a tots els usuaris de Twitter se’ls assigna un Klout o puntuació, els usuaris que es registrin especialment a Klout, poden enllaçar i sumar el seu impacte a les múltiples xarxes socials, de les quals es dedueix el Klout Score total de l’usuari.

Klout mesura la influència mitjançant l’ús de dades de Twitter, com recompte de seguidors, retuïts, quin nombre “d’spam”, o comptes mortes  sense activitat t’estan seguint , la influència que tenen els comptes que et fan retuïts, quin nombre d’usuaris interactuen amb els missatges que dones, mencions, gustos o comentaris, acaben donant la puntuació final i I’impacte a la xarxa.

El propi Microsoft va anunciar una inversió estratègica en Klout al setembre de 2012 per la qual Bing tindria accés a la tecnologia influència Klout. i Klout tindria accés a les dades de recerca de Bing per al seu algoritme de puntuació.

Klout no està exempt de polèmica i s’ha criticat la seva metodologia perquè no reproduïa prou bé la influència real, però malgrat tot, algunes empreses ja estan prenent decisions en funció del  Klout Score, i és que ningú pot obviar que conèixer la influència a les xarxes socials avui en dia és de gran valor.

Darrerament les crítiques a Klout han augmentat, perquè es considera  que no han aconseguit assolir els seus objectius originals, en part pels resultats de no plasmar absolutament la influència a les xarxes socials – en algun moment Justin Bieber tenia més influència social que Obama, i Klout va respondre per què no?-. També se li ha criticat barrejar les dades a diferents xarxes, però sobretot de crear pressió per fer créixer no la influència real, sinó la puntuació Klout de les persones a les xarxes, al pensar que els seus incentius depenen d’aquests resultats, que estan sent jutjats, i d’aquesta forma de intentar augmentar de forma artificial aquesta.

Al març del 2014 Lithium Technologies va adquirir Klout per 200 milions de dòlars.

També et pot interessar:

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: