Margallo a l’ONU: El procés català avança a tota maquina

MargalloEl ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, ha afirmat avui a les Nacions Unides (ONU) que el procés català “avança a tota màquina”. Citant Francesc Cambó, que el 1927 va dir que Catalunya només arribarà à ser independent si l’estat espanyol està immers en conflictes interns o externs, ha dit que “un govern en funcions, com l’actual, és per definició,  un govern dèbil’, i menys capaç d’afrontar aquesta situació que un govern amb plenes competències”. Margallo, ho ha comparat amb ” sortir a boxejar amb una mà lligada a l’esquena”.

Ho ha explicat en una trobada amb periodistes als passadissos de l’Assemblea General de l’ONU.

El ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, ha advertit que “el moviment secessionista a Catalunya avança a tota màquina”, un avís que ha utilitzat per fer una crida als partits polítics a arribar a algun acord superant “diferències” a través del “diàleg, el compromís, el sentit del deure i la solidaritat”. Ho ha dit als periodistes als passadissos de l’Assemblea General de l’ONU.

Margallo vol traslladar la responsabilitat sobre el PSOE. Nosaltres hem firmat 150 mesures amb Ciutadans, 100 de les quals estaven al pacte que el PSOE va fer amb C’s”, ha insistit. Margallo ha dit que en les seves trobades amb representants d’altres països han definit la situació de l’estat com “absolutament grotesca i sense precedents a Europa”.