Margallo vol tancar com sigui les delegacions catalanes a l’exterior

Catalunya a EuropaEl ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, va anunciar la més que possible presentació de dos recursos contenciosos contra les dues noves delegacions  que la Generalitat acaba d’obrir a Roma i Viena.

Segons Margallo  van en contra de la llei espanyola d’acció exterior que va ser aprovada el març del 2014.

Margallo ho ha afirmat en una entrevista a Antena 3, on també ha dit que de moment només actuarà contra aquestes dues oficines perquè la resta, fins a una cinquantena, que la Generalitat te previst d’obrir encara no existeixen, però “si s’obren seguiran la mateixa sort”, ha sentenciat el titulat d’Exteriors.

Margallo ha ofert al govern català instal·lar-se a les oficines d’Espanya”, perquè seria una opció més econòmica, i es podrien destinar els recursos d’a altres necessitats més urgents.

El ministre d’Afers Exteriors planteja recórrer la llei catalana d’acció exterior al Tribunal Constitucional “perquè la política exterior és competència del govern de la nació”.

Margallo ha posat en dubte que les oficines s’obrin per defensar els interessos catalans, sinó per afavorir el procés secessionista, la  qual cosa no podria fer-se  des d’ambaixades espanyoles, perquè jo no ho toleraria”, ha sentenciat .