Mariano Rajoy citat a declarar en el judici del cas Gürtel

RajoyEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, haurà  de declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel. El tribunal que presideix el jutge,  Ángel Hurtado, ha decidit per majoria de 2 a 1 que Rajoy sigui citat en una data, com demanava l’acusació popular de Adade (Associació d’Advocats Demòcrates per Europa).

La Fiscalia Anticorrupció i l’Advocacia de l’Estat s’havien oposat a que Rajoy declari com a testimoni en el judici que se celebra des del octubre 4 passat a l’Audiència Nacional.

Fins ara el ministeri públic s’havia oposat reiteradament a citar a Rajoy perquè considerava que no era ni útil ni necessària i que, a més, seria  redundant per provar l’existència de la caixa b del PP, com pretenia, i ha aconseguit Adade, perquè aquesta existència “està prou acreditada” ja. La declaració del president “no apareix com a rellevant ja que no apareix amb potencialitat per a modificar el sentit de la sentència”, havia afirmat la fiscal Concepció Nicolau.

Rajoy podria declarar des del seu despatx, una qüestió que està per decidír, per evitar el cop definitiu que suposaria pel PP veure el seu president de govern assegut al tribunal donant explicacions sobre corrupció.