Mas: “Els tribunals espanyols tindran molt poc a dir si m’inhabiliten en una Catalunya independent”

MasEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha afirmat avui en una entrevista a RAC1, que els tribunals espanyols  ja “tindran molt poca cosa a dir si la seva inhabilitació arriba quan Catalunya ja sigui un estat independent”.

Si arriba aquesta inhabilitació a Catalunya quan ja hem acabat aquest procés, jurídicament estarem en un punt diferent del que estem ara, perquè els tribunals espanyols en un futur estat català ja hi tenen molt poca cosa a dir. Però si això esdevé abans, estarem davant d’un conflicte molt gran, ha sentencia el president en funcions, i preveu que aquesta causa arribi al Suprem i s’allargui.

Mas, que ha seguit defensant el diàleg amb Madrid, ha dit que estaria disposat a modular el full de ruta “sempre que porti a les mateixes finalitats”. També ha apostat  per parlar d’autoafirmació i no de desobediència en el procés d’independència, perquè creu que el terme desobediència no ajuda gens en l’àmbit internacional, que és on ell creu que Catalunya “es juga les garrofes”.