«

»

març 06

Moody’s desmenteix Madrid i afirma que les aspiracions d’independència de Catalunya no afecten el seu ràting

moody'sL’agència de qualificació, Moody’s, ha publicat un informe aquest dijous titulat “Spain/Catalunya: Sovereign and Sub-Sovereign Ratings Currently Unaffected By Catalan Independence Aspirations“, on assegura que les actuals aspiracions independentistes de Catalunya no tindran impacte en la nota creditícia de Catalunya o de l’estat espanyol. Amb això desmenteix als responsables econòmics del govern espanyol, que des de fa mesos venen culpant al procés independentista de Catalunya de afectar negativament la solvència econòmica de l’estat espanyol.

Moody’s afirma que contempla una Catalunya independent només com una probabilitat en els propers dos o tres anys, i opina que el suport a la independència es podria alterar si es negocies un nou règim de finançament autonòmic, encara que apunta que la negativa del govern espanyol de revisar el finançament pot modificar el suport al moviment independentista.

També creu que l’agitació política augmentarà a Catalunya per la negativa del govern espanyol a permetre la consulta del 9 de Novembre, i la possibilitat que això es tradueixi en eleccions anticipades a Catalunya, però que en cap cas en aquests moments “res de tot això afecta els ràtings català o espanyol”, assenyala l’agència en la seva nota.

Moody’s és una agència de qualificació de risc que analitza i qualifica la solvència d’entitats comercials i governs La companyia es juntament amb Standard & Poor ‘s, la més prestigiosa agència de ràting del món.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: