«

»

febr. 08

Moody’s li recorda a Espanya que si incompleix amb Catalunya farà fallida

moodysMoody ‘s ha advertit que el Govern de Mariano Rajoy no li interessaria que Catalunya fes” default “(fallida) perquè l’ impagament català s’interpretaria en els mercats financers com una fallida d’Espanya.

“Fins ara no hem viscut un moment d’alta tensió i en un moment així no sabem què pot passar”, assenyala Marisol Blázquez, analista de Moody ‘s responsable de les comunitats autònomes espanyoles, en una entrevista a Europa Press. L’experta apunta que al Govern espanyol “no li interessa que Catalunya tingui un “default”, perquè un impagament de Catalunya es podria interpretar en els mercats financers com una fallida d’’Espanya.

Blázquez afegeix que les tensions polítiques es veuen reflectides en el ràting de Catalunya, actualment ‘Ba3’ amb perspectiva ‘negativa’, el més baix entre les deu regions avaluades per Moody ‘s a Espanya. “Aquest rating té una elevació de 4 graons pel suport de l’Estat. Si aquest suport no estigués aquí, el ràting no seria ‘Ba3’, sinó ‘Caa1’ “, avisa.

En aquest sentit, ha recordat que la perspectiva negativa que acompanya el ràting de Catalunya reflecteix també aquestes tensions, encara que a Moody ‘s el que li interessa és veure “si la situació política està afectant la situació fiscal”.

En general, Blázquez ha destacat l’efecte positiu de la millora de les previsions de creixement econòmic per a les comunitats autònomes, però ha indicat que era important de reformar el sistema de finançament autonòmic, més enllà d’actualitzar nivells de despesa, tot i que ha reconegut que era massa aviat per a opinar sobre això.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: