«

»

abr. 29

New York Times recull les declaracions de Romeva que aposta per una consulta i refusa la DUI

Romeva LondresMitjans importants com l’agència Reuters o el New York Times, es fan ressò de les declaracions de Raúl Romeva a Londres, on va explicar que Catalunya seguirà el seu full de ruta cap a la independència, tot i la negativa del govern de Madrid per a negociar,

Raúl Romeva va afirmar que la independència de Catalunya era ja inevitable, amb o sense la benedicció de Madrid.

“El punt d’inflexió ja s’ha creuat. Quan és la qüestió”, va dir en una entrevista a la delegació catalana a Londres. “No estarem esperant per sempre.”

Per Romeva ara hi ha una nova dinàmica a Catalunya al tenir un Parlament a favor de la independència, amb un mandat democràtic per seguir endavant.

Els mitjans anglosaxons expliquen que el govern central i una majoria d’espanyols s’han oposat durant molt de temps a la independència de la rica i industrialitzada Catalunya, que és la llar de 7,5 milions, o al voltant d’una sisena part de la població d’Espanya.

Romeva també va dir que no hi hauria cap declaració unilateral d’independència, i que el més probable era una altra votació.

“No volem, fer-ho sense negociació, però per negociar necessitem que a l’altra banda hi hagi algú. Però fins ara ningú contesta el telèfon.”. “Algunes persones a Espanya creuen que no fer res, ja és la solució per a ells. Però no fer res té costos. La confiança es trenca, hi ha un risc en termes econòmics.”, va dir Romeva

Catalunya estava ansiosa per resoldre el problema d’una manera legal, ha dit, i el referèndum escocès del 2014 és un model.

En preguntar-li com una Catalunya independent gestionaria els problemes als que el moviment d’independència d’Escòcia ja s’havia enfrontat, com la moneda a utilitzar i si podria romandre a la Unió Europea, Romeva que aquests no serien problemes, perquè Catalunya continuaria utilitzant l’euro. I que el tema de la suposada l’expulsió automàtica de la UE, seria una qüestió de negociació.

“Es que a algú li interessa que Catalunya estigui fora de la UE?” va preguntar  Romeva.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: