No hi haurà pantalles gegants a Barcelona per veure la selecció espanyola

violència triomf selecció espanyola

Incendi a uns dels pavellons de la Fira de Barcelona després del partit Espanya-Holanda (12/07/2010). Foto: Jordi Borràs 

L’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la petició feta per una plataforma ciutadana d’instal·lar pantalles gegants a la ciutat per poder seguir els partits de la selecció espanyola a l’Eurocopa.

La comissionada d’Esports de l’Ajuntament, Marta Carranza, en nom del consistori barceloní, ha argumentat raons “de descans dels veïns, ordre públic i seguretat” per prohibir la instal·lació d’aquestes pantalles, i també e fet que els partits ja seran televisats, i ha proposat als impulsors de buscar un “local tancat”.

La idea de la plataforma era instal·lar les pantalles a Plaça Catalunya i Avinguda Maria Cristina, i deien tenir patrocinadors, segons informa alguns mitjans espanyols. Malgrat això la plataforma, “Barcelona amb la Selección”,  ha assegurat que els seguidors de l’equip espanyol acabaran veient a la selecció en una pantalla gegant .

L’última vegada que es va instal·lar una pantalla gegant per veure la selecció espanyola va ser l’any 2010, quan el govern de la ciutat estava en mans del socialista Jordi Hereu. Després de la concentració a l’avinguda Maria Cristina per veure la final del Mundial entre els espanyols i Holanda, es van produir actes de vandalisme urbà i importants danys al mobiliari urbà, amb un balanç de 21 detinguts i 74 ferits.

Dos anys més tard una nova mateixa petició ja fou denegada pel llavors alcalde per CiU, Xavier Trias, encara que també es van produir aldarulls als carrers de Barcelona.