«

»

juny 27

Primeres conclusions ràpides per a l’independentisme dels resultats del 26-J

Resultats 26-J

1/ L’independentisme és sòlid

Malgrat el desinterès d’una part de l’electorat independentista, que no ha votat, malgrat el pont de Sant Joan, malgrat que Podemos ha posat tot el seu esforços a Catalunya, els diputats independentistes es mantenen igual, i ERC ha guanyat vots.

2/ Cal atraure els votants d’En Comú Podem no els líders

En Comú Podem ha perdut desenes de milers de vots a Catalunya. Els resultats de Podemos poden obrir els ulls a una part dels votants ahir d’En Comú Podem sobre la impossibilitat d’un referèndum pactat i poden girar-los, ja sense matisos, cap a la solució independentista. Cal atraure’ls a ells I no als líders d’En Comú Podem.

3/ El “sorpasso” de Podemos es dirigeix a Catalunya, no a Espanya

Les agres paraules ahir de Xavier Domenech, el líder d’En Comú Podem, no només cap a CDC, sinó cap a ERC que els hi ha estès la mà, i també les d’Ada Colau demanant solidaritat amb els pobles d’Espanya, mostren que el veritable “sorpasso” de Podemos no es dirigeix a Espanya sinó a Catalunya, i que Podemos, que ha rebut el suport de mitjan informatius espanyols clarament contraris a l’autodeterminació de Catalunya, té un altre objectiu, dividir i frenar a l’independentisme, i guanyar les eleccions al Parlament per gestionar una autonomia més.

4/ El #fernándezgate dóna vots

A Espanya les filtracions de les converses entre Fernández Díaz i Rajoy, utilitzant l’estat per atacar rivals polítics o vanagloriant-se destruir la sanitat catalana, no només no perjudica, sinó que són valorades com el que se suposa que ha de fer un ministre espanyol, veient els resultats electorals. No paga la pena seguir lamentant-se per temes com aquests.

5/ El temps per prendre decisions a Catalunya ha arribat definitivament

Ara ja no hi ha, pel govern de Junts Pel Sí, massa temps. Si no acaba la feina a que es va comprometre, l’enemic exterior, l’estat, els laminarà de forma progressiva, i l’enemic interior, Podemos, els hi farà la vida impossible. Cal enllestir els terminis i complir els compromisos electorals. El temps ara pot anar a la contra.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: