«

»

febr. 12

Puigdemont recorda la desconnexió estatal en mobilitat a Catalunya a la inauguració de la L9 i Albiol marxa

L9 inauguracióEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat l’Estat espanyol d’haver “dimitit” de les seves responsabilitats d’inversió en infraestructures i mobilitat a Catalunya. Durant la inauguració del tram sud de la línia 9 del metro, que des d’avui arriba a l’Aeroport de Barcelona, Puigdemont ha posat d’exemple la situació del servei de Rodalies per fer notar a l’únic representant de l’exectutiu espanyol, el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, el malestar dels catalans amb aquest servei.

El president ha denunciat la “desconnexió sobtada” del govern espanyol en matèria d’inversió en transport públic i ha reivindicat que ha estat l’esforç de Generalitat i especialment dels ajuntaments el que ha permès l’arribada del metro a l’aeroport. “Si no hi som nosaltres això no es fa”, ha remarcat. El president ha remarcat, a més, que la Generalitat té un “full de serveis excel·lents” en la gestió d’infraestructures, un èxit del qual no pot presumir l’Estat, ha afegit.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor, han celebrat que la línia 9 Sud que aquest divendres entra en funcionament servirà per “vertebrar” aquestes tres ciutatsmetropolitanes, que configuren la primera àrea econòmica del país. A banda de la importància econòmica de la nova infraestructura, els tres alcaldes han destacat que la línia 9 Sud servirà per garantir les oportunitats dels treballadors que es mouen en transport públic i per millorar la qualitat ambiental de l’àrea metropolitana. Colau, Marín i Tejedor també han reclamat la reactivació de projectes com l’L10 o l’Estació Intermodal del Prat.

En la seva intervenció, el secretari d’Estat d’Infraestructures ha respost directament el president i ha assegurat que “Catalunya és una prioritat per a l’estat espanyol pel que fa a inversions”, si bé no ha concretat cap mesura per posar fil a l’agulla al greu problema de manteniment de les infraestructures ferroviàries d’Adif a Catalunya.

El president del PP a Catalunya, Garcia Albiol, en una nova sortida de to ha marxat a mog discurs de Puigdemont pel fet que aquest denuncies la manca d’inversions de l’estat a Catalunya.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: