Rajoy fa una crida a no anar a les meses electorals l’1-0

Rajoy

Els nervis del govern espanyol a mesura que s’apropa l’1-0 es fan cada cop més evidents. Després de repetir per activa i per passiva que no hi haurà referèndum, d’amenaçar milers de càrrecs electes, mitjans de comunicació, impedir la informació i propaganda sobre el referèndum sota amenaça judicial, enviar la Guàrdia Civil a fer escorcolls a impremtes i diaris i d’encausar el President, el govern de Catalunya i la Mesa del Parlament, avui Rajoy ha demanat als catalans que no vagin a les meses electorals si hi són cridats.

El president del govern espanyol, als passadissos del Congrés, ha fet una crida als catalans perquè no vagin als col·legis, i els ha demanat que no formin part de les meses electorals del primer d’octubre. “Si  citen algú per anar a una mesa electoral, que no hi vagi, perquè no hi pot haver referèndum i seria un acte il·legal’, ha dit.

També s’ha negat a negociar amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre com i quan fer referèndum. “No es pot negociar una cosa que és manifestament il·legal, que liquida la sobirania nacional i passa per sobre de la constitució i de l’estatut ha contestat.