Rajoy queda en evidència carregant contra Escòcia mentre la UE es reuneix amb Sturgeon

RAJOY DICE QUE "SI EL REINO UNIDO SE VA DE LA UE, ESCOCIA TAMBIÉN SE VA"El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha tornat a quedar en evidència avui i a demostrar que no té cap pes ni influència dins de la UE, assegurant que està “radicalment en contra” que Escòcia negociï directament amb la Unió Europea, mentre la ministra escocesa, Nicola Sturgeon, es reunia amb el president de l’Eurocambra i el de la Comissió.

Rajoy ha dit que Escòcia no té competències  per negociar amb la UE i que el govern espanyol s’oposa a què aquestes negociacions es facin amb algú que no sigui el govern del Regne Unit. “L’interlocutor únic és el Regne Unit, perquè si no estaríem liquidant els tractats que ens hem donat entre tots”, ha dit Rajoy, que ha remarcat que “quan el Regne Unit arribi amb un acord amb la UE per anar-se’n, Escòcia també se’n va”.

Jo hi estic radicalment en contra, els tractats hi estan radicalment en contra, crec que tothom està radicalment en contra d’això”, ha dit Rajoy sobre les negociacions entre Escòcia i la UE. El president espanyol ha remarcat que el ‘Brexit’ “no té res a veure amb els plantejaments d’alguns dirigents a Catalunya”.

Segons Rajoy, els “efectes pràctics” de qualsevol conversa entre la primera ministra escocesa i les institucions europees són nuls. “N’estic absolutament convençut”, ha dit el líder del PP, que ha reiterat que “l’únic interlocutor vàlid” és el govern britànic.