Retiren llaços grocs i anul·len un concurs de sardanes a Perpinyà

Llaços gocs a Perpinyà

Jean-Marc Pujol (UMP), alcalde de Perpinyà, ha fet retirar aquest matí els llaços grocs que membres del Comitè de Solidaritat Catalana havien penjat a la capital nord-catalana durant la nit per reclamar la llibertat dels presos polítics del Principat.

També s’ha fet públic avui, través d’un comunicat, que es posposa un concurs de sardanes que havia de tenir lloc el 15 d’abril a Perpinyà. El comunicat de l’organització diu que els motiu “són els esdeveniments que s’estan produint a la Catalunya Sud”, i es demana disculpes a les persones i colles que havien planejat participar en aquesta reunió anual. L’organització afegeix que “basant-nos en aquesta situació i els elements que se’ns han fet conèixer, vam decidir cancel·lar el nostre esdeveniment en la data prevista originalment”.

Mas i Pujol alcalde PerpinyàFebrer 2012: Pujol rebut per Artur Mas a la Generalitat de Catalunya

Pujol va guanyar les darreres eleccions amb la coalició “Perpinyà per a tothom”, que reuneix quatre partits polítics: la UMP, la UDI, la CNIP i el partit catalanista Unitat Catalana, succeint l’anterior alcalde Jean Paul Alduy l’abril del 2014.