Rigol dispara contra la línia de flotació del procés i es mostra contrari a fer consulta sense l’aval del TC ” perquè el resultat no seria democràtic”

rigolQue el militant d’Unió i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, digui, encara que sigui a títol personal i sense consultar a les 3.000 entitats que hi estan adherides deixi anar aquesta bomba contra la línia de flotació del procés, mereix una resposta ràpida i potser la seva dimissió del càrrec. I per més escarni perquè diu que “no seria democràtica”.

(ACN) Joan Rigol, s’ha mostrat contrari a que la consulta se celebri si no compta amb “la legalitat al darrere”. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ aquest dilluns, Rigol ha dit que si les urnes surten al carrer havent suspès la convocatòria el TC s’estaria “menysvalorant” la consulta i el resultat “no seria prou democràtic com perquè fos el fonament d’una política de futur”. Rigol, a més, veu que “probablement” Catalunya està abocada a unes eleccions plebiscitàries, però demana fer esforços “fins el 8 de novembre” per intentar que l’Estat “al menys toleri” la consulta. “Hem de trobar la complicitat de l’Estat perquè, si no, no tenim recorregut de negociació posterior”, diu.

La setmana passada, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va reclamar celebrar la consulta “al marge del que digui el Tribunal Constitucional (TC)”. Aquest dilluns, però, el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha deixat clar que veu l’estratègia de manera ben diferent. Joan Rigol ha considerat, en ser preguntat sobre si cal o no l’aval del TC, que “posar les urnes al carrer sense tenir la legalitat al darrere, és menysvalorar aquesta convocatòria”. I és que si la consulta se celebrés malgrat la suspensió per part del tribunal, l’expresident del Parlament creu que “la polèmica no estaria en el resultat sinó en si s’ha de fer o no”.

“No seria prou clar ni evident, per a mi”, ha sentenciat, tot afegint que aquesta decisió unilateral de convocatòria al marge del TC només “tindria sentit” si “hi hagués una unanimitat total del poble i tothom volgués votar, però no és així”. Segons Rigol, treure les urnes sense un aval legal clar faria que el resultat de la consulta “no fos democràtic com perquè fos el fonament de tota una política de futur”.

Amb això, el coordinador del Pacte Nacional veu venir la possibilitat que el TC tombi la convocatòria i que Catalunya acabi abocada a celebrar unes eleccions plebiscitàries. “Probablement, aquest és el final del recorregut. Però no m’agradaria arribar-hi, perquè sempre hem fet les coses per la via del diàleg, el civisme i la democràcia, i això vol dir que sempre hauríem de negociar amb l’Estat”, ha sentenciat, tot afegint que “tot allò que sigui aixecar un mur entre uns i altres, no li veig viabilitat”.

Malgrat aquest escenari, Joan Rigol és positiu i es mostra favorable a parlar i intentar un acord amb l’Estat perquè “al menys, toleri la consulta”. “Hem de veure com i de quina manera podem encabir la claredat de la pregunta que fem i que això formi part del conjunt de la legalitat”, ha dit, assegurant que “hem de mirar de trobar la complicitat de l’Estat perquè sinó no tenim recorregut de negociació posterior”. I és que en cas contrari, Rigol creu que el 9-N s’acabaria convertint en una consulta “com la d’Arenys de Munt, sense valor de compromís concret”.

Aquesta negociació amb l’Estat que demana, Rigol sap que és complicada, però no la veu impossible. “No podem demanar al president espanyol que abdiqui de l’article 1 i 2 de la Constitució perquè el cremarien en la plaça pública a Madrid, i tampoc als catalans podem renunciar a votar perquè el tema quedaria tancat a casa i es pot podrir. Entre una cosa i l’altra hi ha una escletxa que permeti la consulta? Aquesta és la complicitat amb l’Estat que s’ha de buscar, i jo em comprometo a buscar-la fins el 8 de novembre a les 12 del vespre”, ha sentenciat el coordinador del Pacte Nacional.

 

1 comment

    • antoni on 12 agost 2014 at 14:31

    la gent com en rigol , ja els esta be estar embolicats en pactes i propostes i demes estorbs , en la polemica de l’encaix de Catalunya amb espanha , i la resposta es molt facil , no n’hi ha cap de solucio per encaixar’nos amb els espanhols , tenim llengua i costums completament diferents i a mes tenim una idiosincrasia propia , que no se sembla en res a la espanhola , dit aixo , nomes ens queda l’exemple dels pobles i nacions que es van ”desencaixar” d’espanha………..no hi ha cap , que vulgui der , de vell nou espanhol , tots aquells pobles van ser portats a l’extrem de la resistencia i la paciencia en vers una nacio , que no feia res mes que xuclar-los la sang i els diners , i un bon dia , (sense contar amb la legalitat espanhola ) van decidir fotre al mar aquella gentussa que els manllevaba la sang el suor , la vida en definitiva , i crear de vellnou un pais independent dels que fins llavors els manipulaven , i van tenir molts problemes , pero els hi van fer front amb totes les ganes i força que dona la LLIBERTAT , no haber de respondre nomes devant el teu pais , i no devant uns lladres xucladors de sang com el govern espanhol .be ara posemnos en el lloc de haber fet l’independencia , com podem aconseguir que europa ens aculli sense cap temor ?….facil , tenim unes comunicacions molt importants , que passen totes pel nostre pais , aixi com fernos una especie de paradis fiscal , ni tansols Andorra , ens podria fer la competencia , i no diguem els espanhols , al que s’els podria cobrar arancels per les tones de mercaderies que pasen per Catalunya , i aixi SI QUE PODRIEM NEGOCIAR DE TU A TU amb el govern espanhol , i treurels el maxim profit , a la situacio ,…….tot aixo , no sera tant facil , pero jo, que no soc expert en res de tots aquest temes , ho veig , com no ho poden veure els crevells privilegiats que tenim al govern , o els que tindrem,cuant toqui ? . be ja n’hi ha prou , un altre dia mes . Salut a tot-hom i Visca Catalunya Lliure de sangoneres espanholes ¡¡¡ ( ja veurem qui plora mes )

Els comentaris estan desactivats.