Segons el Financial Times Josep Rull ha dit que la consulta es pot ajornar si hi ha una oferta de l’estat

Pujol scandal

Actualitzat 18/08/14 a les 19:15

El Financial Times s’ocupa avui de l’afer de Jordi Pujol, en un article titulat Pujol scandal fractures Catalonia’s ruling coalition ( l’escandal Pujol trenca la coalició de govern a Catalunya)  signat per Ian Mount des de Barcelona, i es planteja si l’escàndol dels diners no regularitzats de l’ex-president podria descarrilar la unitat del moviment independentista català, i conclou que és poc probable, perquè d’acord amb les enquestes d’opinió al menys la meitat de la població dóna suport a la independència.

Però el que crida més l’atenció de l’article són les paraules que el Financial posa en boca de Josep Rull, en relació a un ajornament de la consulta si hi ha una contraoferta de l’estat, en base als 23 punts que Artur Mas va presentar a Rajoy.

negotiating an agreementConcretament el prestigiós diari econòmic britànic escriu: “Negociant un acord sobre finançament, infraestructures i qüestions culturals, i presentant una nova oferta al costat de la independència, en un referèndum ajornat, és una opció, diu el senyor Rull, el coordinador general de CDC”. El setmanari britànic afegeix que aquesta proposta agradaria a les bases moderades de CDC i als empresaris catalans, i enllaça amb un article del 30 de juliol del seu corresponsal a Madrid, Tobias Buck, sobre la trobada de Mas i Rajoy.

– En un tuït realitzat a les 18:17 del 18/08 Josep Rull ha fet un aclariment: “Cap inconvenient. Parlava, en una entrevista de mitja hora, d’una hipòtesi remota si hagués pacte aquí i allí. Crec q impossible”, ha piulat Rull –

Recorda que Artur Mas, és l’hereu polític del Pujol, el líder actual CDC i el President de Catalunya, està sota pressió per la preparació de la consulta de novembre, i que després de constatar que Madrid no vol concedir més autonomia econòmica ni cultural, va trencar amb la històrica política de CDC quan el 2012 va anunciar que Catalunya celebraria un referèndum d’independència no vinculant.

Per Toni Rodon, investigador de Ciències polítiques a la Universitat de Stanford l’escàndol podria aturar els votants indecisos, però és poc probable que canviï la ment dels independentistes.

L’efecte real de l’anomenat Cas Pujol podria ser només debilitar políticament a Artur Mas i danyar la seva capacitat per avançar en els èxits aconseguits seguint la política de pragmatisme de Pujol opina el rotatiu anglès.

“El carrer és molt més radical que els despatxos adverteix”, Ignacio Lago, professor de ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Però treballar en un compromís que deixi a Catalunya dins d’Espanya no complauria a alguns membres del govern de coalició del senyor Mas opina el diari, alhora que diu que provocaria un augment de la tensió amb els seus socis d’Esquerra Republicana de Catalunya, i explica que aquesta tensió ja va esclatar quan la vicepresidenta del govern català,  Joana Ortega, va dir dimarts que el referèndum es podria ajornar si  Madrid no hi donava el seu permís.

1 comment

    • Ramon Agulló Teixidor on 18 agost 2014 at 6:43

    Hola amics independentistes, ni un pas enrere per referendum 9N, sapigueu que aquests senyors que diuen que la consulta no es farà si el Taribunal Constitucional no ho aproba estan molt equivocats, perquè el poble ja ha decicidit que vol anar a votar i si tots sortim al carrer no hi habrà qui ens pari, aixi que no oblideu el que s’ha de fer el 9N.
    Estigueu segurs que el Tribunal Constitucional no ens deixarà fer-ho per tant nosaltres no ens podem vellugar del nostre full de ruta

Els comentaris estan desactivats.