The Elders”: Benvinguda mediació internacional si es per respectar la decisió del poble català. Comunicat d’Ara o Mai

Referèmdum 1-0 Agressió policial Escola Ramon LLull Barcelona

Comunicat d’Ara o Mai

Des d’Ara o Mai considerem de gran valor la mediació internacional però sempre i quan sigui per donar suport a les decisions preses democràticament i respectar la decisió majoritària del poble català, d’altra forma qualsevol mediació amb altres objectius seria legitimar la violència i l’ús de la força per imposar unes idees.

Aquesta és la noticia:

El grup The Elders (Els Ancians), una organització no governamental  que va ser fundada per Nelson Mandela, ha fet públic un comunicat en el que demana aturar la violència a Catalunya i crida al diàleg entre Catalunya i Espanya

En aquesta organització hi ha els exsecretaris generals de les Nacions Unides Kofi Annan i Ban Ki-Moon, ex premis de Nobel de la Pau, com l’ex president finlandès Martti Ahtisaari i l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu. També Mary Robinson, ex Presidenta d’Irlanda i Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans (1997-2002), l’ex president mexicà Ernesto Zedillo, l’ex president xilè Ricardo Lagos, l’ex president del Brasil Fernado Cardoso, l’ex president nord-americà,  Jimmy Carter, l’ex primera ministra noruega Gro Harlem Brundtland, i altres personalitat com Ela Bhatt, Lakhdar Brahimi,  Hina Jilani o Graça Machel.

En el seu comunicat, signat per Kofi Annan, amb el títol de “The Elders demanen el diàleg i la moderació de la crisi de Catalunya” es diu el següent:

La crisi constitucional que s’està desenvolupant a Espanya demana la diàleg (en l’original “consultation”, que té varies accepcions com diàleg, deliberació però  també consulta) i no la confrontació “.

The Elders van expressar avui la seva profunda preocupació davant la recent confrontació violenta a Catalunya i insta a ambdues parts a perseguir una resolució pacífica a través del diàleg.

Els Elders van aplaudir el progrés que Espanya va fer des de la seva transició democràtica el 1975. Aquest assoliment no s’ha de posar en perill. No s’han de subestimar les possibles repercussions polítiques, econòmiques i socials d’una crisi prolongada.

Per això demanen a ambdues parts que s’abstinguin d’un llenguatge i accions més divisives i inflamatòries.

The Elders 1