The Guardian es fa ressò de la campanya que demana que el porró sigui emoticona de WhatsApp

porró emojiLa colla dels Blaus de Granollers, un dels grups de la Festa Major que començarà aquesta setmana, ha llençat una petició a través de la pàgina de Change.org perquè el porró, un símbol català, esdevingui una nova emoticona a WhatsApp.

The Guardian s’ha fet ressò d’aquesta iniciativa i cita la carta oberta que els membres del grup van escriure a Jan Koum, director executiu de l’empresa. El diari anglès explica que els Blaus argumenten que el porró – estimat dels locals i abusat i temut en la mateixa mesura pels turistes que lluiten per dominar-lo – és “un símbol de la nostra terra” que ocupa un lloc únic en la cultura catalana

També diuen que és molt més que una eina de cuina perquè ajuda a crear comunitat i a enfortir els llaços durant els àpats. El porró, afegeixen, es passa de mà en mà, el que permet a moltes persones beure del recipient, creant amb això un sentit de cohesió i d’ igualtat.

“Et fa sentir part d’un equip. A més, ajuda els catalans a recordar les nostres arrels – i vostès ja saben que si perd les seves arrels, perd la seva identitat”, diu la colla de Granollers.

El diari recorda la mala experiència de George Orwell amb el porró, durant la guerra del 36.

El que ha començat com una broma entre les colles de Granollers podria convertir-se en una nova iniciativa per anar normalitzant la presència dels símbols de Catalunya arreu.

A la petició que s’acompanya amb l’etiqueta #porróemoji i amb una proposta de com hauria de ser la nova emoticona, els Blaus diuen que “el porró representa gairebé totes les bondats del fet festiu (un fenomen humà excepcional!) i ens recorda les coses importants de la vida… que són les mateixes a tot el món!” i que “per això reivindiquem el porró, el volem recuperar i posar-lo en valor, i per estalviar-nos totes aquestes paraules… si el porró ja ho simbolitza, perquè no ho convertim en una emoticona del whatsapp? És un símbol cridat a representar el més essencial de la societat… i a WhatsApp no existeix un emoji per això!! Com és possible?

El grup promotor ha publicat alguns vídeos a Twitter per impulsar la seva iniciativa.