«

»

abr. 02

The Sun: Traïció, conspiració, botiflerisme i Franco: Com el Madrid va robar Di Stéfano al Barcelona

Kubala i Di Stefano. Com el Madrid va robar l'argentí al BarçaUna vegada més el principal enemic de Catalunya es troba entre alguns catalans. La història tendeix a repetir-se.

El popular britànic diari The Sun, el més llegit al Regne Unit i també a Irlanda, ha publicat un article amb el títol de “Traïció, teories de la conspiració i la possible intervenció del dictador espanyol Francisco Franco: Com Reial Madrid va robar Alfredo Di Stéfano al Barcelona.

The Sun explica com l’any 1952, el jugador argentí , que jugava a l’equip colombià, del Millonarios, brillava amb el seu joc i immediatament va atreure l’interès de Fútbol Club Barcelona.

Però signar un acord a nivell internacional, resultava complicat perquè els drets de Di Stefano també eren reclamats pel seu ex equip del River Plate, i per això el Barca va demanar el suport d’un català que vivia a Colòmbia , Joan Busquets, per negociar els termes del contracte.

Però Milionarios va rebutjar una oferta inicial del club català, que era sorprenentment baixa, i el Barça va veure el River Plate com l’únic club que necessitaven per fer el traspàs i va prosseguir amb ells les negociacions.

Llavors la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va intervenir adduint que Milionarios no havia sancionat l’acord. Entre tant el president del Real  Madrid, Santiago Bernabeu, ja havia intentat treure profit de la situació i havia arribat a un acord amb Millonarios

El Barca va argumentar que eren els propietaris legals de la fitxa de Di Stefano, després d’haver arribat a un acord amb el River, autoritzat per la FIFA.

Però la RFEF va aconseguir un estrany veredicte l’estiu de 1953, que indicava que el jugador podria jugar per tots dos clubs en temporades alternes, començant amb el Real Madrid.

El president del Barça Martí Carreto va ser obligat a renunciar al contracte de Di Stefano, i amb aquesta humiliació va renunciar a Di Stefano, que es va traslladar  a Madrid per sempre.

Però, es pregunta The Sun, per què no podia Barca arribar a un acord amb Milionarios? I per què la RFEF no va sancionar un acord que ja havia estat autoritzat per la FIFA?

Una de les possibles teories és la intervenció del Franco. El Reial Madrid era el seu equip favorit, també conegut com l’equip del règim durant la dècada de 1950.

Franco era anti-català i mantenia estretes relacions amb el president del Real Madrid, Santiago Bernabéu, i també va tenir una gran influència a la RFEF.

Per sobre de tot això, s’al·lega que famós ex-jugador del Barça, Josep Samitier, era un espia de Franco. El conegut playboy, que era amic de Joan Busquets, hauria finançat el seu estil de vida a través de suborns del dictador, i sembla que una de les principals raons dels catalans per no poder arribar a un acord amb Milionaris, va ser la intrigant baixa oferta feta per Joan Busquets.

Busquets va ser posteriorment acusat d’haver fet deliberadament una oferta molt baixa perquè treballava en secret per al Madrid.

 

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: