«

»

ag. 21

Un article d’Arkansas mostra com Espanya ha perdut la batalla internacional sobre Catalunya

Barcelona proudly parades Catalan CultureQuan llegim notícies o cròniques internacionals com aquestes, que en principi no són polítiques, és quan entenem que l’estat espanyol ja ha perdut la batalla de l’opinió pública internacional respecte al procés independentista de Catalunya, i que la resta ja depèn nomes de nosaltres.

The Northwest Arkansas Democrat-Gazette” és un diari de la ciutat de Fayetteville, a l’estat nord-americà d’Arkansas, fundat el 1860.

Fayetville té només una població d’unes 80.000 persones, però avui el seu diari dedica un article a Barcelona, signat per Rick Steves, autor de llibres, guia turístic  i presentador de televisió, i un dels experts més respectats dels Estats Units en viatges europeus.

L’article amb el títol de “Barcelona proudly parades Catalan culture” (Barcelona, mostra amb orgull la cultura catalana), és una explicació sobre els atractius turístics de Barcelona, que diu és una de les destinacions turístiques més populars a Europa amb més de 7,5 milions de visitants a l’any, i recorda els principals punts d’interès, com el barri Gòtic, el Born o la ruta modernista, les botigues de moda, els cafès i bars de vins exclusius de tapes elaborades amb art, els colorit mercats i botigues úniques i un dels principals museus de Barcelona com és Museu Picasso.

Tot això no sorprèn, i seria una més de les milers de cròniques sobre els atractius barcelonins, i potser tampoc que el cronista recordi que Barcelona és la capital de Catalunya, i que els catalans s’enorgulleixen del seu idioma i que empenyen per la independència.

Però el que potser crida l’atenció de l’escrit és que el cronista, a banda de dir que amb cada visita, escolta més i català i menys espanyol, explica que parlant amb els seus amics, que viuen a Barcelona, sobre la viabilitat que els seus fills aprenguin català – una llengua de menys de 10 milions parlants en un món agressiu i global – és que cap d’ells va posar-ho en dubte. Per descomptat que parlen català, diuen, és que són catalans. I també parlen espanyol i anglès, així  són els europeus ben formats, diu l’autor de l’article

Amb actitud en el seu art, la cultura i la política, Barcelona – malgrat les seves multituds de turistes – és un lloc on és molt probable que onegis la seva bandera i cridis, juntament amb els seus residents, “Visca Catalunya!”.

L’article també es pot trobar a “Arkansas Online“, el digital de “Northwest Arkansas Newspapers”, l’empresa propietaria de la “Northwest Arkansas Democrat-Gazette” i que engloba d’altres diaris locals o comarcals de la regió.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: