«

»

oct. 21

Un ciberatac massiu afecta Twitter entre d’altres pàgines webs

CiberatacDos ciberatacs massius aquest divendres contra el proveïdor d’Internet Dyn, una de les principals empreses proveïdores d’adreces DNS a altres webs i serveis, esta afectant Twitter, Spotify, Soundcloud, Amazon, Netflix, diaris com New York Times, Financial Times i també Airbnb, Github o Reddit, entre d’altres pàgines webs.

Es tracta d’un atac de denegació de servei, també conegut com DDoS per les sigles en anglès. Dyn s’encarrega de gestionar les adreces d’aquestes pàgines web, el que suposa un dels punts més crítics de la cadena del funcionament d’Internet.

Twitter porta caigut una bona estona i està afectant els usuaris de tot el món, i des de qualsevol plataforma, de manera que sembla un problema bastant important. Alguns usuaris expliquen que poden entrar, però amb problemes per enviar missatges directes. Però la majoria ni tan sols pot connectar-se a la xarxa social, ni des de web ni des aplicació del mòbil

El Govern nord-americà investiga l’origen de l’atac, els autors per ara es desconeixen. El Departament de Seguretat Nacional està analitzant  les causes potencials.

Un primer atac aquest matí ha impactat principalment a la costa Est dels Estats Units i ha afectat els usuaris les adreces DNS gestionades des d’aquesta regió ha explicat la companyia. Aquesta és la raó per la qual els usuaris situats fora dels Estats Units gairebé no han patit problemes de connexió en el primer atac.

Però un segon atac, a les 17:52, hora europea i que segueix actiu, sí que ha provocat problemes d’accés als usuaris europeus. Hi ha diverses desenes de companyies afectades, entre elles GitHub, el més important repositori de programari col·laboratiu, que allotja centenars de milers de projectes usats per les principals companyies tecnològiques del món. Això vol dir que l’atac ha paralitzat no només l’accés a diverses webs per part de milions d’usuaris, sinó que ha afectat el treball de totes aquestes companyies. Etsy, Soundcloud, Heroku, Pagerduty, Shopify, Okta, Swapbox, Zendesk, Outbrain. Molts usuaris també problemes a l’hora de descarregar arxius multimèdia en WhatsApp.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: