Un equip de bàsquet baixa de categoria per culpa de Windows

PaderbornUn equip professional de la segona divisió del bàsquet alemany, ha baixat a tercera divisió com a conseqüència d’haver estat penalitzar per iniciar un partit amb 25 minuts de retard, perquè el Windows del portàtil que alimentava el marcador estava fent les actualitzacions del sistema.

El 13 de març el partit entre els Niners Chemnitz i el Paderborn Baskets estava programat per començar normalment. Com de costum el Paderborn, l’equip amfitrió, va connectar el seu ordinador portàtil amb el  marcador 90 minuts abans del partit.

En una entrevista amb el diari alemany Die Zeit , Patrick Seidel, el gerent general del Paderborn, va explicar que a les 6 de la tard, una hora i mitja abans de l’hora d’inici programada, l’ordinador portàtil ja estava connectat, com es fa habitualment, mentre els dos equips estaven escalfant. Però “quan el vam engegar de nou a les 19:20 de la tarda, es va iniciar automàticament la descàrrega d’actualitzacions, i fins a les 19:55 no van quedar  instal·lades totes”, va explicar Seidel.

Al final del partit, el Paderborn va guanyar 69-62. Però llavors el Chemnitz va realitzar una protesta oficial, dient que el Paderborn havia retardat l’hora d’inici del partit, fins a 25 minuts, en lloc del màxim de 15 minuts que el reglament del bàsquet alemany permet, i que se l’havia de penalitzar.

Com a resultat  la Lliga de Bàsquet Alemanya va emetre un comunicat en que donava la raó al Chemnitz i castigava al Paderborn, llevant-li un punt en la classificació, el que el condemna al descens a la Tercera Divisió, la Pro-B. Windows Update va tenir la culpa que el partit s’iniciés amb 25 minuts de retard.

L’equip ja ha fet una apel·lació a la Bundesliga de Bàsquet, al·legant que “aquest assumpte no té res a veure amb l’esport.”