Un vídeo impressionant a The Telegraph sobre la crua realitat de l’Espanya de Rajoy. #MarcaEspanya

Un document impressionant que explica la crua realitat de l’Espanya de Rajoy, Rubalcalba, Aznar, Zapatero, els bancs, i companyia. Per reflexionar ara que estem en dies de festes nadalenques.

El diari britànic The Telegraph va publicar fa 5 dies un vídeo de set minuts, que relata la difícil situació dels aturats a l’estat espanyol . En el  vídeo s’explica la situació de tres famílies d’un un barri dels afores de Madrid, amb tots els seus integrants sense feina. Expressen la seva perspectiva de romandre llarg temps sense feina, la seva por a quedar-se  sense casa i sobretot  pel futur dels seus fills, alhora que l’absoluta manca de confiança en els polítics i en la mateixa Unió Europea.

Uns noi de 37 anys, d’ofici soldador, explica que cobra 420 euros però nomes d’hipoteca ja en paga 905, mentre mira  a Rajoy entre aplaudiments per la tele dient: “Alguna cosa ja camina en la bona direcció, el pessimisme està en retirada,” i alhora es poden veure imatges de persones  dormint al carrer o buscant menjar a les escombraries.

També es  pot veure com fan  una acampada en un petit turó participant d’un moviment local de protesta, absolutament pacífic, i com la policia desmunta unes petites banderes i pancartes de protesta que hi havia deixat i on es pot llegir: “Ni caridad ni loteria, necesitamos solidaridad y un trabajo digno”. El vídeo acaba amb una advertència d’un del protagonistes cap al govern: “Que se piensen mucho lo que estan haciendo porqué se les puede echar encima”

“No Job Land ” ( ” Una terra sense feina ” ) va ser ideat i creat per tres joves periodistes freelance de  Madrid.