Una batalla decisiva que no podem perdre i que Espanya vol guanyar. La televisió infantil en català

Televisió en català 4-12 anysMolt més important que la consulta d’Unió, o que si una formació concreta s’adhereix al procés, o que…..

El primer número del Butlletí d’Informació sobre l’Audiovisual a Catalunya (BIAC), presentat pel Consell de l’Audiovisual la setmana passada, constata que la televisió catalana perd la batalla de l’audiència infantil davant les cadenes espanyoles que són les més vistes pels nens i nenes catalans d’entre 4 i 12 anys Els resultats corresponen a la darrera setmana de l’abril

Per quota de pantalla el primer canal és Clan, amb un 14,3% de, seguit de Boing amb el 10%; i Disney Channel, amb un 9%. El Super3/33 només pot assolir el quart lloc amb un 7,1%.

Segons aquestes dades el consum televisiu en català seria només un 15% del total entre els infants, i molt per sota del 20-22% que es registra en els espectadors adults.

El vicepresident de l’ens, Salvador Alsius, atribueix la davallada a dos factors, el primer seria l’oferta molt més àmplia de les televisions estatals, i el segon seria la reducció horària que va patir el Super3 quan va passar a compartir freqüència amb el canal 33 l’1 d’octubre de 2012.

Després del quatre canals infantils se situen TV3 (7% de share), les televisions temàtiques de pagament (6,6%), Antena (3 6%), Factoría de Ficción (4,8%), Neox i Discovery Max (4,2%), Telecinco (3,7%), La Sexta (3,1%), Energy (3%), Cuatro (2,9%), La 1 (2,4%) i Nova (2,1%), Paramount Channel (1,4%), 3/24 (1,2%), Esport3 (1%), Divinity i 13tv (0,9%), 8tv (0,6%), La 2 i Canal 2 Horas (0,5%), i Teledeporte (0,4%).

Entre els vint programes infantils més vistos per nens entre 4 i 12 anys,  el canal català Súper3 només n’hi pot situar tres (Doraemon, La família del Súper3 i Bola de Drac Z). Si al rànquing hi afegim els programes de TV3 que poden interessar a l’audiència infantil en trobem dos més, un partit del Barça i un Telenotícies Vespre. Tota la resta de quinze programes més vistos en aquesta franja d’edat  són en espanyol.

 

1 comment

    • Mònica on 10 juny 2015 at 5:25

    Jo trobo molt a faltar més programació infantil en català per al meu fill de 4 anys!!, ja que és on més aprenen a parlar!!

Els comentaris estan desactivats.