Una cinquantena de municipis i consells comarcals ja s’han adherit a la campanya de Catalunya Diu Prou i paguen els impostos a Catalunya

catdiuprou 50 ajuntaments

Una cinquantena de municipis i consellscomarcals de Catalunya estan pagant ja els seus impostos estatals a l’Agència Tributaria de Catalunya enlloc de pagar-los a l’administració espanyola, en el marc de la campanya de sobirania fiscal iniciada per la plataforma Catalunya Diu Prou. El passat trimestre eren 11 (veure vídeo clicant aquí)

Avui una desena d’alcaldes i regidors en representació de tot el col·lectiu, s’han aplegat a la seu de l’Agència Tributària a Barcelona, acompanyats per membres de la plataforma, i per empresaris i autònoms que també s’ha sumat a la iniciativa de Catalunya Diu Prou.

L’alcalde de l’Alella, Andreu Francisco, un  dels primers que va afegir-se a l’acció, i Josep Maria Bellmunt, de Catalunya Diu Prou, que han actuat com a portaveus, han explicat que es tracta  d’una acció legal que pretén aconseguir que el govern català disposi dels diners suficients el dia que els decideixi gestionar, i que els deixi de transferir a l’estat espanyol per poder evitar així les retallades i l’espoli fiscal tot com a part del procés de formació del nou estat català.

Des de Catalunya Diu Prou es demana ara al govern català que faciliti més els mitjans tècnics per permetre que es pugui pagar a Catalunya amb total facilitat.

A l’acte d’avui  a Barcelona han vingut representants municipals de diferents comarques i de tots els color polítics:

Arenys de Mar. Alcalde: Estanislau Fors i Garcia (Unió Democràtica de Catalunya), Alella. Andreu Francisco (ERC), Navàs. Primer Tinent d’Alcalde: Joan Bertran (CUP), Artés. Alcalde Josep Candaliga (Gruo Unitari d’Artés-AM), Sant Pere de Torelló: Jordi Fàbrega (ERC), Bolvir. Alcalde: Bartomeu Baqué (Endavant Bolvir), Pere Mora. Regidor d’Argentona (CDC), Sant Julià de Loira i Bonmatí. Alcalde. Marc Garcia (Grup Independent), Llinars del Vallès. Regidor d’Hisenda. Josep Aixandri (ERC), Gallifa. Regidor: Jordi Fornas (SI) en representació del municipi governat per CiU.

També han efectuat pagaments a l’ATC de Tarragona diferents  municipis com Montblanc, El Perelló, Marça,…o a Girona: Viladamat, Sant Pere Pescador, Ripoll, Campdevànol, Sant Jaume de Llierca, entre d’altres.

1 comment

    • Marialba on 19 juliol 2013 at 16:41

    Voldria saber si algun municipi de Lleida ha fet sobirania fiscal. Veient que no heu mencionat, suposo que cap!

Els comentaris estan desactivats.