«

»

maig 10

Una enquesta d’un mitjà unionista xifra en un 63,2% la participació en un RUI

RUISi un mitjà de comunicació clarament alineat amb l’unionisme espanyol, com 8TV, del grup Godó,  publica un sondeig on es conclou que gairebé dues terceres parts dels ciutadans de Catalunya (63,2%) aniran a votar en el referèndum previst pels propers mesos, indica que poden ser més,segons l’enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) realitzada per al programa 8 al dia, de Josep Cuní.

A la pregunta: “Si se celebrés un referèndum unilateral (RUI) sobre la independència de Catalunya sense acordar-lo amb l’estat, vostè aniria a votar?”, un  50,7% respon que segur que hi anirien, un  12,5% que probablement sí, un 7,1% que probablement no, un 24,6% segur que no i un 5,1% no sap o no contesta. Tot i així l’estimació de participació que fa el GESOP rebaixa la xifra al 37 i el 39% basant-se en el que va passar el 9-N.

Un  71,4% de votants  dels “comuns” anirien a votar,  46,9% dels socialistes i un 20% dels del PP. El 39,1 dels que diuen no ser independentistes, també participarien en un referèndum unilateral.

Per fer una comparació a les eleccions municipals del 24-M van votar un 60% dels electors, i a les eleccions al Congrés espanyol del 26-J un 65%.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: